Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка_ПРАКТИКА для МЕ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.09.2019
Размер:
260.61 Кб
Скачать
  1. Оформлення індивідуального завдання у формі реферату по темі випускної чи дипломної роботи

Індивідуальне завдання містить окрему титульну сторінку, зміст, вступ, текст реферату, висновки та список використаних джерел, а також додатки (за бажанням). Написати реферат по темі дипломної роботи обсягом не менше 15 сторінок. Реферат складається не менше як із 3 пунктів, обов’язково має бути інформація теоретичного та практичного характеру (Додаток К). У вступі зазначається актуальність теми, перелік вчених, що займалися дослідженням даної проблеми, мета та перелік завдань індивідуальної роботи, які студент поставив для вирішення. У висновках стисло викладаються основні положення та наукові здобутки студента під час опрацювання теми. У додатках розміщуються таблиці, рисунки, інший ілюстративний матеріал, офіційні документи.

Індивідуальне завдання та звіт по підприємству підшиваються в одну папку послідовно. Оформлюється індивідуальне завдання за тими ж правилами, що і звіт.

  1. Загальні вимоги щодо оформлення звіту з практики

Звіт з практики має дві частини: звіт про практику на підприємстві та індивідуальне завдання. Кожна з цих частин має окрему титульну сторінку. Нумерація сторінок звіту здійснюється окремо для кожної з частин. На титульній сторінці та на додатках нумерація не ставиться. Додатки нумеруються літерами українського алфавіту (Додаток А, Додаток Б). Обов’язково вказується назва таблиці, рисунку чи схеми, що зображена на додатку та назву джерела, звідки був запозичений матеріал.

Студент бере титульні сторінки в електронному варіанті на кафедрі міжнародної економіки та бізнесу та друкує в них вид практики, свої дані, ім’я, прізвище та по-батькові наукового керівника, науковий ступінь та вчене звання. На титульній сторінці до індивідуального завдання друкується назва статті чи реферату, що виконувався. Заповнення титульної сторінки від руки, ручкою чи олівцем не припускається.

Звіт має бути оформлений протягом терміну проходження практики та поданий науковому керівникові на перевірку на наступний день після її завершення. Студент має поставити підписи та дату здачі керівникові звіту на титульних сторінках.

  1. Рекомендації щодо ведення записів у щоденнику практики

Щоденник є офіційним документом, що засвідчує направлення студента на практику. Студент зобов’язаний зберігати в цілісності щоденник, не псувати та не бруднити його. У щоденнику вказується термін, вид та місце проходження практики. Студенту не дозволяється самостійно без дозволу керівника практики від Університету закреслювати та виправляти будь-які дані щодо місця практики, у даному випадку має бути виписаний новий щоденник.

Під час проходження практики студент робить відповідні записи у щоденнику. У пункті «Календарний графік проходження практики» робляться такі записи: перший стовпчик – порядковий номер запису; другий стовпчик – вид роботи, що виконувався на Базі практики; третій стовпчик – час, що був затрачений на виконання певного виду роботи, четвертий стовпчик – відмітка про виконання, яку ставить самостійно студент-практикант після виконання зазначеного завдання.

Приклад оформлення календарного графіку проходження практики

Вид роботи

Термін виконання

Відмітка

1.

Ознайомлення з організаційною структурою підприємства та діяльністю підрозділів

13-14.12.2010

Виконано

2.

Формування бази даних потенційних споживачів продукції підприємства, ведення переговорів та ділової переписки

15-25.12.2010

Виконано

У пункті «Індивідуальне завдання» записується назва наукової статті чи реферату по темі дипломної роботи. Наприклад: «Митна політика в контексті європейської інтеграції України»

У пункті «Робочі записи під час практики» студент описує види робіт та завдань, що виконувалися ним на практиці. Наприклад: «За період проходження практики у відділі маркетингу та продажів мною було напрацьовано клієнтську базу для продажів товару на закордонні ринки. Було взято участь у міжнародній виставці з презентацією продукції компанії, розроблено рекламні буклети, проведено анкетування потенційних клієнтів та здійснено аналіз результатів опитування….»

Обов’язково керівник від Бази практики ставить підписи та печатки у щоденнику практиканта. Дві печатки ставляться на першій сторінці, які засвідчують прибуття студента на Базу практики та вибуття з неї. Третя печатка ставиться на передостанній сторінці щоденника, де керівник від Бази практики пише також відгук про роботу практиканта, зазначає його особисті та професійні якості, виявлені під час проходження практики, його ставлення до дорученої роботи та здобуті навички під час проходження практики.

Остання сторінка щоденника заповнюється науковим керівником практики від Університету, де він пише відгук про якість виконання звіту з практики та виставляє попередню оцінку. Щоденник додається до звіту та є його невід’ємною частиною.