Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка_ПРАКТИКА для МЕ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.09.2019
Размер:
260.61 Кб
Скачать
  1. Загальні рекомендації щодо оформлення звіту з практики

Студенти усіх форм навчання та спеціальностей за результатами практики складають звіт у визначеному порядку, заповнюють щоденник, у якому ставляться печатки бази практики та пишеться відгук про якість проходження практики керівником від підприємства (довідка про проходження практики лише для заочної форми навчання та ННІМППО).

Послідовність матеріалів у звіті з практики наступна :

  1. Титульна сторінка (Додаток А)

  2. Зміст (Додаток В)

  3. Вступ

  4. Текст звіту

  5. Висновки

  6. Додатки

У вступі зазначається вид практики, термін її проходження, мета та завдання практики. У тексті звіту потрібно зазначити характер діяльності підприємства, його місце на ринку, оцінити успішність та конкурентоспроможність, охарактеризувати діяльність підрозділів та департаментів проходження практики, а також обов’язки, що виконувалися під час практики. Зміст звіту може варіюватись в залежності від сфери та характеру діяльності підприємства, його величини. Текст звіту розділяється не менше, ніж на 3 параграфи. У першому дається загальна характеристика підприємства, у другому – описується департамент, у якому студент проходив практику, у третьому – безпосередньо його обов’язки на набуті навички. Наповнення пунктів може варіюватися в залежності від наявності інформації.

У висновках зазначаються набуті навички під час проходження практики, проблеми функціонування підприємства та шляхи їх вирішення. У Додатки (при їх наявності) виносяться приклади офіційних документів компанії, контракти, рахунки, рекламні проспекти, прейскуранти.

Оформлюється звіт за наступними правилами: обсяг 15 сторінок, 14 шрифт Times New Roman, 1,5 інтервал, відступ зверху та знизу – 2 см, справа – 1 см, зліва – 3 см, нумерація сторінок – в правому нижньому кутку, вирівнювання тексту – по ширині сторінки. Текст звіту оформлюються у науковому стилі, з використанням таблиць, схем, діаграм. Звіт з практики має бути виконаний українською мовою без граматичних та орфографічних помилок та відредагований відповідно до вищезазначених вимог. У випадку недотримання вимог з оформлення звіт може бути не прийнятий до захисту та відправлений керівником на доопрацювання (Додаток Е, Є).

  1. Оформлення індивідуального завдання у формі наукової статті

Індивідуальне завдання у формі наукової статті має на меті перевірити ступінь оволодіння магістрантами навичок у наукових дослідженнях, уміння ставити наукову проблему та здійснювати її розв’язання. Суть індивідуального завдання полягає у написанні наукової статті по темі дипломної роботи обсягом не менше 12 сторінок.

Індивідуальне завдання містить окрему титульну сторінку, список використаних джерел та додатки (при наявності). Електронний варіант статті подається разом з паперовим варіантом науковому керівникові (Додаток Б, Г).

Основні вимоги до оформлення статті: 10-12 сторінок, 14 кегль, шрифт Times New Roman, 1,5 інтервал, поля: ліве – 3 см, праве – 1 см, верхнє та нижнє – 2 см. Мінімальна кількість посилань на наукові джерела – вісім. Посилання на літературу подаються по тексту у квадратних дужках (Додаток Д).

Обов’язкові елементи статті: дані про автора (прізвище, ім’я, по-батькові українською, російською та англійською мовою), назва статті (українською, російською та англійською мовою), анотація (українською, російською та англійською мовою), ключові слова, актуальність теми, аналіз останніх досліджень і публікацій, мета статті, виклад основного матеріалу, висновки та список використаних джерел.