Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка_ПРАКТИКА для МЕ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.09.2019
Размер:
260.61 Кб
Скачать
  1. Орієнтовний план проходження практики студентами спеціальностей «Міжнародна економіка» та «Міжнародний бізнес» (згідно робочих навчальних планів 2010-2011 навчального року)

Напрям підготовки – для ОКР «Бакалавр»

Спеціальність – для ОКР «Спеціаліст» та «Магістр»

Факультет

Курс

Вид практики

Тривалість практики

6.030503

Міжнародна економіка

ФМВ

IV

Виробнича

3 тижні

6.030503

Міжнародна економіка КРОК-Exclusive

ФМВ

IV

Виробнича

3 тижні

6.030503

Міжнародна економіка іноземні студенти

ФМВ

IV

Виробнича

3 тижні

6.030503

Міжнародна економіка

ФЗН

IV

Виробнича

3 тижні

7.050103

Міжнародна економіка

ННІМППО

III

Виробнича

4 тижні

7.050103

Міжнародна економіка

ФЗН

Спеціаліст

Виробнича

4 тижні

8.050103

Міжнародна економіка

ФМВ

Магістр

Науково-дослідна

2 тижні

8.050103

Міжнародна економіка

ФМВ

Магістр

Організаторська

3 тижні

8.030406

Міжнародний бізнес

ФМВ

Магістр

Науково-виробнича

6 тижнів

  1. Цілі та завдання практики

Основною метою проходження практики студентами є перевірка на практиці навичок, знань і вмінь, набутих під час теоретичного навчання, апробація та розвиток здатності до глибокого аналітичного, логічного та творчого осмислення процесів, що відбуваються в сфері міжнародної економіки та бізнесу загалом, а також в діяльності підприємства зокрема.

  1. Особливості проходження практики студентами факультету міжнародних відносин напряму підготовки 6.030503 «Міжнародна економіка» та спеціальностей 8.050103 «Міжнародна економіка», 8.030406 «Міжнародний бізнес»

Керівниками практики від Університету є викладачі кафедри міжнародної економіки та бізнесу, а від Бази практики – уповноважені особи та керівники підприємств та установ, що надають місце для проходження практики, про що видається відповідний наказ Університету. Студенти попередньо повідомляють кафедру про місце проходження практики. За бажанням студент може організовувати проходження практики самостійно, це можуть бути підприємства, що займаються виробничою діяльністю, працюють у сфері торгівлі, наданні фінансових та інших послуг. Якщо такої можливості немає, то кафедра забезпечує місце практики (Торгово-промислова палата, Науково-дослідний економічний інститут при Міністерстві економіки).

Студенти зобов’язані з’явитись у визначений час та місце на Базу практики та виконувати всі інструкції та завдання, що ставляться керівниками практики від підприємства. Факт проходження практики студентом денної форми навчання підтверджується печатками у щоденнику практики, які проставляє База практики. У випадку, якщо студент не з’являвся на практику та не виконував поставлені перед ним завдання, База практики має право відмовити у написанні відгуку у щоденнику практики. У цьому випадку практика буде вважатися не пройденою.

Студенти магістратури спеціальності «Міжнародна економіка» науково-дослідну практику проходять в Університеті. Базою їх практики у даному випадку виступає кафедра міжнародної економіки та бізнесу.