Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit_pro_praktiku-2 (3).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
76.8 Кб
Скачать

Щоденник

з педагогічної практики «Позакласна робота»

студентки(та)_______курсу _______________групи

Прізвище, ім’я, по батькові ________________________________

IV семестр 2011-2012 н.р.

База практики: __ШДС «Позняки»________________________________________

Керівник практики (методист) _Теряєва Л.А.____________________________

Керівник від бази практики:__Дуб Л.Ю._____________________________

Термін проходження практики: __09.07 – 20.07.12__________________________

Київ -2012

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ ,МОЛОДІ І СПОРТУ УКРАЇНИ

КИЇВСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ БОРИСА ГРІНЧЕНКА

УНІВЕРСИТЕТСЬКИЙ КОЛЕДЖ

ЗВІТ

про проходження педагогічної практики

«ПОЗАКЛАСНА РОБОТА»

Студентки(та) 2 курсу спеціальності

«Музичне мистецтво»

Прізвище,ім'я, по батькові ___________________

База практики – ШДС «ПОЗНЯКИ»

м.Київ, вул. А.АХМАТОВОЇ, 11-а.

Термін проходження практики-

з 9.07 - 20.07. 2012року.

Київ-2012

Педагогічна практика займає одне з провідних місць в системі підго­товки майбутнього організатора музичної діяльності дітей дошкільного віку.

ЗАВДАННЯ ПЕДАГОГІЧНОЇ ПРАКТИКИ

  • Адаптація студентів до роботи музкерівника - організатора музичної діяльності в дошкільному навчальному закладі, вміння працювати за планом.

  • Планування музично-виховної роботи.

  • Ведення документації музичної діяльності.

  • Формування конкретних уявлень про зміст і методику проведення різних видів музичної діяльності в дитячому садку з урахуванням вікових та індивідуальних особливостей дітей, рівня їх музичного розвитку, самостійного підбору музичного репертуару для дошкільників.

  • Закріплення і вдосконалення умінь методично грамотно проводити музично-виховну роботу, використовуючи комунікативні методи і прийоми навчання з усіх видів музичної діяльності дошкільників.

  • Формування професійних умінь та навичок організації і керівництва різноманітними формами музичного виховання дітей в дитячому садку.

  • Розвиток професійних здібностей майбутніх педагогів-музикантів, бажання активно і самостійно діяти, розвивати творчі здібності, естетичний смак.

Розвиток у студентів інтересу до педагогічної практики, уміння самостійно і активно діяти, виховувати позитивні індиві­дуальні якості, необхідні в педагогічній роботі.

1.3Агальний аналіз проходження педпрактики:

ШДС « Позняки»- це дуже красивий і охайний навчальний заклад, де багато уваги приділяють естетичному розвитку дітей. Музична зала - це велике приміщення, в якому є сцена для театральної діяльності дітей, фортепіано та музичний центр.

Школа-сад «Позняки» з 1 червня почала працювати за літнім розкладом, затвердженим директором та завучем установи. Дітей з різних груп об'єднали в одну групу і маленькі дітки брали приклад з більш старших дітей і вчилися на їх прикладі.

Влітку треба, щоб діти більше були на свіжому повітрі, тому кожного дня проводилося у першу половину дня тільки одне музичне заняття з дошкільнятами. Після заняття вони одразу йшли гуляти на вулицю.

Студенти – практиканти спостерігали за психологією дошкільнят, їх спілкуванням між собою, стежили за їх музичним розвитком, привчали дошкільнят уважно слухати музику, допомагали дітям співати, ритмічно та дружно рухатися під музику. Діти середнього та старшого віку на занятті почували себе більш впевнено: вони навчилися вже уважно слухати музику, виразно і емоційно співати, ритмічно рухатися під музику.А маленьких діток треба було до цього ще привчати.

Студенти-практиканти переймали досвід музичного керівника, його методику проведення музичних занять,запам'ятовували музичний дошкільний репертуар, слідкували за застосуванням різних методів і прийомів під час проведення видів музичної діяльності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]