Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit_pro_praktiku-2 (3).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
76.8 Кб
Скачать

2.Організація та проведення роботи під час проходження практики.

  1. Музичні заняття у ШДС «Позняки» проводилися за графіком

(один раз на тиждень). Вони сприяли розвитку у дітей музичного слуху, музичної памяті, вокальних даних, ритмічному слуху. Дошкільнята вчилися правильно співати, легко та самостійно рухатися під музику, грати дружно у оркестрі.

Кожний студент складав свій індивідуальний план, де вказував мету, завдання та зміст заняття на день. Це були спостереження за проведенням занять музкерівником, фрагменти заняття, проведені мною, спостереження нами комплексу ранкової гімнастики під музику. Запланований індивідуальний план на кожний день був мною виконаний.

За період практики студенти спостерігали 8 музичних занять, проведення комплексу ранкової гімнастики під музику і самостійно студенти проводили один вид музичної діяльності (за вибором студента).

Спостереження музичних занять і проведення студентами фрагментів занять за темами:

10.07.2012р - Тема музичного заняття: «Весела поїздка до лісу» (ясельна група).

Заняття для малят було емоційним та цікавим, з використанням ляльок, іграшок та ілюстрацій. Діти вчилися підспівувати та танцювати, як музкерівник.

11.07.2012р. - Тема музичного заняття:«Український фольклор» (середньо-старша група)

Діти середнього та старшого віку на занятті почували себе більш впевнено: вони навчилися вже правильно слухати музику, виразно і емоційно співати, ритмічно рухатися під музику.

Музичний матеріал був підібраний за віком дітей, був для них доступним та новим.Дошкільнята з задоволенням співали українську народну пісню «А я, молода, на базар ходила», розучували рухи до «Українського танцю» («колупалочка», кружляння «човником» у парі), грали в українські народні ігри («Катерина і Василь», «Мирилка»).

12.07.2012р.- Тема музичного заняття: «В гостях у лісових звірят»

(молодша група)

Малята були емоційні, жваві, з задоволенням танцювали та грали з нами у різні веселі ігри.Співали вони ще не дуже сміливо, тому що вони ще маленькі і тільки навчаються правильному співу.

На занятті було підібрано багато цікавого музичного репертуару: пісень, таночків, ігр, імпровізацій, які проводилися в ігровій формі. Були використані різні наголівники, картинки, м'які іграшки.Діти з бажанням танцювали під музику з Їжачком, Горобчиком, Жабкою, Зайчиком, а потім, ввечері,з захопленням розказували про це все своїм батькам.

13.07.2012р. – Тема музичного заняття: «Літня прогулінка»

(старша група).

Діти на заняття прийшли втомленими, малоемоційними і не дуже уважними. Під час розучування пісні дівчатка і хлопчики співали дуже тихо і не зовсім правильно формували звук.

Все музичне заняття музичний керівник працювала над правильним звукоутворенням дітей та їх чіткою дикцією. Дошкільнята почали співати краще, але не всі.

Сьогодні вперше наші студенти Рожков Леонід та Панчук Дарія проводили з дітьми свій перший елемент музичної діяльності - гру «Займи стілець».Дар'я організовувала дітей і проводила з ними гру, а Леонід без помилок грав музичний супровід до гри.Гра пройшла весело та завзято.

Шуляк Марина та Годунок Марія дітям подарували свій сюрпризний момент. Марина одягла костюм Лисички, танцювала під музику, імітуючи плавні та легкі рухи Лисички-сестрички, а Марія в цей час грала на фортепіано і співала українську народну пісню «Лисичка».Лисичка потім запросила дітей на літню галявину, де ростуть квіти. Кожний студент взяв за руку дитину і почався танок у парах, під час якого діти і студенти разом збирали квіточки, плели віночки, а потім дарували віночки одне одному.

16.07 2012р. – Тема музичного заняття: « Улюблені іграшки малят»

(ясельна група).

Малята вчилися рухатися одне за одним,бігати легко навшпиньках під музику, танцювати з улюбленими іграшками, гойдачи, співати їм «баю-баю».

Визначати веселий та сумний характери у музиці допомагала музично-дидактична гра «Сонечко та дощик». Коли малята чули веселу музику «Польки», вони піднімали карточки з зображенням сонечка, а коли музика перетворювалася на сумну або спокійну – піднімали карточку з зображенням дощика.

17.07.2012р. – Тема музичного заняття: « Казкові персонажі у музиці»

(середня група).

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………!

18.07.2012р. – Тема музичного заняття: « ……………………….»

(старша група).

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

19.07.2012р. – Тема музичного заняття: « ……………………………..»

(………….. група).

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

20.07.2012р.- Проведення комплексу ранкової гімнастики у старшій групі під музику.

Діти старалися крокувати під «Марш» бадьорим кроком. Вправи комплексу ранкової гімнастики виконувалися під музику «Полька».А під час виконання вправ на дихання – звучала музика «Вальсу».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]