Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка Технологічна практика.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.09.2019
Размер:
154.62 Кб
Скачать
    1. Організація і керівництво технологічною практикою студентів

Відповідальність за організацію, проведення і контроль практичної підготовки, у тому числі технологічної практики, лягає на керівників вищих навчальних закладів. Учбово-методичне керівництво і виконання програми технологічної практики забезпечує кафедра “ Інженерної педагогіки та мовної підготовки”. Організацію технологічної практики і контроль за її проведенням здійснює керівник практики від цієї ж кафедри.

    1. Проведення технологічної практики студентів

Технологічна практика студентів проводиться в повній відповідності з робочою програмою, погодженою з підприємствами за два місяці до початку практики.

У робочу програму входить календарний графік, що повинний передбачати:

- оформлення й одержання пропусків на підприємство;

- вивчення правил техніки безпеки;

- проведення навчальних занять і екскурсій;

- виконання індивідуальних задач;

- виконання самостійних задач на конкретному робочому місці;

- оформлення звіту;

- здачу заліку по практики.

Студенти повинні чітко дотримувати правил внутрішнього розпорядку підприємства.

Керівник практики від ВНЗ забезпечує:

- проведення всіх організаційних заходів перед від'їздом студентів на практику (інструктаж про порядок проходження практики і по техніки безпеки);

- надання студентам-практикантам необхідних документів (напрямку, програми, щоденний, календарний план, індивідуальна задача, теми можливих курсових, дипломних проектів);

- висока якість проходження практики відповідно з програмою;

- переміщення студентів на виробництві відповідно до графіка.

    1. Контроль за проведенням технологічної практики студентів

Контроль за проведенням технологічної практики студентів має мета виявити й усунути недоліки, а також надати практичну допомогу у виконанні програми практики.

Контроль з боку ВНЗ здійснюється:

- керівником практики;

- завідувачем профілюючою кафедрою;

- представником ректорату.

Контролюючий повинний вживати оперативних заходів по усуненню недоліків. Про важливі недоліки необхідно вчасно докласти керівникові вищого навчального закладу і підприємства-бази практики.

    1. Підведення підсумків технологічної практики студентів

По закінченні практики студенти подають звіт.

Загальна і характерна форма звітності студента за практику – це представлення письмового звіту, підписаного й оціненого безпосередньо керівником від бази практики.

Письмовий звіт (разом із щоденником, характеристикою та інше) подають на резензування керівникові практики від вищого навчального закладу.

Звіт містить зведення про виконання студентом усіх складені програми технологічної практики й індивідуальної задачі. Має розділи по охороні праці, висновки, пропозиції, список використаної літератури. Оформляють звіт за наступними вимогами:

- формат папера А4 (297*210 мм.);

- необхідні таблиці і графіки подати в додатках;

- використання єдиного стандарту конструкторської документації (Єскд).

Представлений звіт захищають, тобто здають диференціальний залік комісії, що призначає завідувач кафедрою ІКТ своїм розпорядженням. У комісію входять викладач, що веде курс, по якому проводиться практика, керівники практики від вищого навчального закладу і від підприємства.

Комісія приймає залік у студентів на базах практики в останні дні її проходження, або у вищому навчальному закладі протягом перших десяти чисел семестру, що почався після практики. Оцінка за практику вноситься в заліково-екзаменаційну відомість і залікову книжку студента з підписами членів комісії.

Студентові, що не виконав програму технологічної практики з поважної причини, може бути надане право проходження практики повторно при виконанні умов, визначених вищим навчальним закладом. Студент, що одержав негативну оцінку по технологічній практиці в комісії, відраховується з вищого навчального закладу.

Підсумки технологічної практики повинні розглядатися, обговорюватися на засіданнях кафедр, рад факультетів і вищого навчального закладу, на науково-методичних конференціях не менше одного разу протягом навчального року.