Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
tele_spec.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
26.09.2019
Размер:
164.35 Кб
Скачать

11. Цифрова обробка сигналів

Теоретичні основи, методи та засоби перетворення сигналів у телекомунікаційних системах. Аналого-цифрове перетворення сигналів, дискретний спектральний аналіз. Цифрове представлення сигналів, теорема Котельникова, похибки цифрового представлення, базиси дискретних функцій, дискретне та швидке перетворення Фур’є, гратчасті функції, програмна та апаратна реалізація алгоритмів дискретного та швидкого перетворення Фур’є.

12. Основи схемотехніки

Підсилювачі. Термостабілізація підсилювачів. Зворотний зв’язок у підсилювачах. Вибіркові підсилювачі. Вихідні каскади підсилення. Підсилювач низької частоти. Широкосмугові підсилювачі. Підсилювачі постійного струму (ППС). ППС з перетворенням частоти. LC-генератори. RC-генератори. Генератор на тунельному діоді. Види модуляції. Амплітудні модулятори. Частотні та фазові модулятори. Транзисторні ключі. Детектори. Операційні підсилювачі (ОП). Компаратори. Тригери. Симетричний тригер з зовнішнім зміщенням. Несиметричний тригер з емітерним зв’язком (тригер Шмітта). Принцип дії та схеми базових логічних елементів. Одно- і двоперіодні випрямлячі. Транзисторні блокінг-генератори. Симетричні мультивібратори. Очікуючі мультивібратори. Мультивібратори на логічних елементах та операційних підсилювачах. Генератори лінійно змінної напруги (ГЛЗН). ГЛЗН із зворотними зв’язками. Фантастронний генератор. Аналого-цифрові перетворювачі. Цифро-аналогові перетворювачі.

13. Обчислювальна техніка та мікропроцесори

Принцип шинної організації мікропроцесорних систем. Історія розвитку мікропроцесорної техніки та її класифікація. Архітектура мікропроцесорів Нейманівського та Гарвардського типів, їх особливості, приклади. Архітектура сімейства мікроЕОМ MCS-51, її особливості та основні характеристики. Система команд та способи адресації інформації в мікроЕОМ сімейства MCS-51. Організація пам’яті та її типи в мікроЕОМ сімейства MCS-51 Організація, призначення та приклади використання таймерів-лічильників в мікроЕОМ MCS-51. Організація системи переривань в MCS-51. Особливості архітектури AVR RISC мікропроцесорів. Способи адресації інформації та система команд AVR RISC мікропроцесорів. Особливості організації пам’яті та системи переривань в AVR RISC мікропроцесорах. Особливості архітектури мікропроцесорів Х86 та програмно-логічна модель процесора для прикладного програміста. Відмінності 32-х та 16-розрядних мікропроцесорів сімейства Х86. організація системи переривань в мікропроцесорах сімейства Х86. призначення та принцип організації віртуальної пам’яті.

14. Системи передавання в електрозв'язку

Мережі зв'язку загального користування: первинна мережа загального користування; транспортна мережа зв'язку та мережі доступу; систе­ми та канали передачі первинної мережі загального користування.

Багатоканальні системи передачі: принципи побудови багатоканальних систем передачі (БСП), основні операції, лінійні БСП, переносники;, системи передачі з частотним розподілом каналів - груповий та лінійний тракти, автоматичне регулювання рівня передачі, виділення і транзит каналів та груп каналів; системи передачі з часовим розподілом каналів - фор­мування канальних сигналів, груповий сигнал, цикл передачі, структурна схема кінцевої станції; цифрові системи передачі (ЦСП) - методи аналого-цифрового перетворення сигналів, лінійний та нелінійний кодеки, об'єднання цифрових потоків, мультиплексування в ЦСП, плезіохронна та синхронна ієрархії ЦСП;. апаратура систем передачі для різних середовищ поширення, синхронізація ЦСП.

Технічне обслуговування систем передачі первинної мережі загального користування: організація технічного обслуговування аналогових та цифрових багатоканальних систем передачі; принципи побудови автомати­зованої системи технічної експлуатації багатоканальних систем передачі; паспортизація типових каналів зв'язку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]