Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
tele_spec.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
26.09.2019
Размер:
164.35 Кб
Скачать

4. Теорія електричних кіл та сигналів

Детерміновані сигнали та їх математичний опис: аналогові сигна­ли та їх математичне подання (часове, спектральне, рядами, геометричне тощо); дискретні сигнали та їх математичне подання; аналіз проходження детермінованих сигналів через лінійні та нелінійні кола.

Аналіз електричних кіл при гармонічній дії: основні рівняння, тео­реми та методи аналізу лінійних та нелінійних електричних кіл; частотні характеристики електричних кіл; перехідні процеси в електричних колах, класичний та операторний методи аналізу кіл у перехідних режимах; часто­тний метод аналізу - амплітудно-частотний та фазочастотний спектри, спе­ктральна густина, умови неспотвореної передачі сигналів через електричне коло; нелінійні кола при гармонічних діях, нелінійні перетворення сигналів; кола зі зворотним зв'язком, стійкість, автоколивальні кола; коректуючі кола - пасивні та активні амплітудні і фазові коректори; дискретні кола - імпульсні характеристики дискретних кіл, дискретна згортка, z-перетворення та його властивості, цифрові фільтри. Синтез електричних RLC-кіл: основні теорії чотириполюсників характеристичні та робочі параметри, передавальні функції чотириполюсни­ків; кола з розподіленими параметрами; аналогові частотно-селективні фі­льтри , синтез RС та LС фільтрів, розрахунок фільтрів.

5. Теорія електрозв'язку

Математичний опис основних фізичних процесів передавання сигналів каналами зв'язку при наявності завад; вивчення методів забезпечення граничних характеристик систем зв'язку як за достовірністю, так і за швидкістю передачі інформації.

Загальні відомості про системи електрозв'язку: визначення та терміни в системах електрозв'язку; основні характеристики систем електро­зв'язку.

Типові сигнали та завади в електрозв'язку: статистичні (імовірнісні) характеристики типових повідомлень, сигналів та завад; сигнали аналогових, дискретних (цифрових) та імпульсних модуляцій; методи формування та перетворення сигналів у системах зв'язку; основи теорії розділення сигналів у багатоканальних системах.

Основи теорія потенційної завадостійкості: математичні моделі каналів зв'язку; статистичні критерії оптимального прийому, оптимальний прийом аналогових та дискретних сигналів у різних каналах; цифрові методи передачі аналогових сигналів.

Основні поняття та теореми теорії інформації: інформаційні характеристики джерел повідомлень та сигналів, коректуючі коди та їх вико­ристання, теореми кодування Шеннона; ефективність системи зв'язку та методи її підвищення.

6. Технічна електроніка

Класифікація електронних компонентів, їх основні властивості і параметри. Фізичні процеси у напівпровідників. ВАХ і опір p-n переходу. Пробій p-n переходу. Ємність p-n переходу. Випрямляючі діоди. Варикап. Кремнієві стабілітрони. Тунельні діоди. ВЧ та НВЧ діоди. Фізика газового розряду. Стабілітрон, тиратрон, індикаторні лампи. Біполярні транзистори: принцип роботи, схеми ввімкнення, коефіцієнт передачі по струму, статистичні ВАХ. Параметри транзистора як активного чотириполюсника. Частотні властивості транзистора. Фізична еквівалентна схема біполярного транзистора. Залежність параметрів біполярного транзистора від режиму роботи і температури. Динамічний та ключовий режими роботи біполярного транзистора. Принцип роботи польового транзистора з p-n переходом. Параметри польового транзистора. ВАХ польового транзистора з p-n переходом. Робота польового транзистора під навантаженням. Польовий транзистор Шоткі. Фізична еквівалентна схема польового транзистора. Фізичні процеси у структурі МДН. МДН транзистор з вбудованим та індукованим каналом. Чотирьохшарові напівпровідникові структури.

Вакуумні та газорозрядні фотоелектронні прилади. Фоторезистор, фотодіод, фототранзистор. Світлодіоди. Лазери. Принцип голографії. Види емісії катода електронних ламп. Електровакуумний діод. Електровакуумний тріод. Електровакуумний тетрод. Полоскові лінії та елементи на їх основі. ЕПТ з електростатичним і електромагнітним відхиленням та фокусуванням. Спеціальні види ЕПТ. Світловоди. Електролюмінісцентні елементи. Індикатори на рідких кристалах. Прилади з зарядовим зв’язком (фізика роботи, основні параметри). Напівпровідникові та гібридні мікросхеми. Мікроелектронні технології. Методики розрахунку мікросхем.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]