Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MizhnarEkonom_mag_vstypni.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
21.09.2019
Размер:
240.64 Кб
Скачать

Критерії оцінювання

знань абітурієнтів під час проведення

комплексного фахового іспиту з міжнародної економіки

для вступу на економічний факультет ЧНУ

для здобуття освітньо - кваліфікаційного рівня «Магістр»

Фахові вступні випробування проводяться у такому порядку:

  1. Члени предметної комісії дають вступникові 2 теоретичні та одне практичне питання із програми вступних випробувань.

  2. Абітурієнт повинен написати відповіді на ці питання на листку вступних випробувань, а потім усно на них відповісти членам комісії.

  3. Вислухавши відповіді, члени комісії можуть задавати додаткові питання, але такі, які стосуються більш глибокого висвітлення попередньо поставлених з питань.

  4. Члени комісії оцінюють відповідь абітурієнта за 200-бальною шкалою.

Оцінка «ВІДМІННО» (176-200 балів) Абітурієнт повністю володіє теоретичним матеріалом, глибоко і всебічно знає зміст навчальної дисципліни, основні положення наукових першоджерел та рекомендованої літератури, логічно мислить і будує відповідь, вільно використовує набуті теоретичні знання при аналізі практичного матеріалу, висловлює своє ставлення до тих чи інших проблем, пов’язує програмовий матеріал із профілем, демонструє високий рівень засвоєння практичних навичок. Абітурієнт, відповідаючи, повинен вміти творчо аналізувати інформацію робити незалежні висновки, знаходити адекватні приклади і аргументи з реального міжнародно-економічного життя.

Оцінка «ДОБРЕ» (150-175 балів) характеризує рівень підготовки, при якому абітурієнт повністю оволодів теоретичним матеріалом та практичними аспектами зовнішньоекономічних та міжнародних дисциплін, грамотно розкриває суть поставлених питань, володіє термінами дисципліни, робить спроби аналізу, додаткової літератури, але допускає несуттєві помилки. Система його знань не виходить за межі підручникового матеріалу – це лише грамотне його відтворення та пояснення.

Оцінка «ЗАДОВІЛЬНО» (124-149 балів) Абітурієнт демонструє загальну, елементарну обізнаність в матеріалі (як в теоретичному, так і в практичному аспекті). В основному опанував теоретичні знання навчальної дисципліни, однак сутність проблем розкривається неповністю, фрагментарно і має характер не стільки свідомого, скільки механічного відтворення, не вміє оцінювати факти та явища, пов’язувати їх із майбутньою діяльністю.

Оцінка «НЕЗАДОВІЛЬНО» (1-123 бали) виставляється студенту, який не знає суті поставлених питань, при викладенні навчального матеріалу допускає грубі помилки.

Екзаменаційний білет на комплексному фаховому іспиті з міжнародної економіки складається з 2 теоретичних та одного практичного питання. Перші два оцінюються максимально в 140 балів, третє питання – максимально в 60 балів. Максимальна загальна сума балів, яку може отримати студент на фаховому іспиті складає 200 балів.

Схвалено на засіданні кафедри міжнародної економіки

Протокол № 7 від «21» лютого 2012 р.

Завідувач кафедри к.е.н. Лошенюк В.Є.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]