Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Міністерство освіти та науки фізика твердого ті...docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
21.09.2019
Размер:
1.12 Mб
Скачать

2.4.Використання лазерів на заходах

2.4.1.Загальні відомості про використання лазерів на заходах

Малюнки 2.19.Використання лазерів на заходах

Лазери можуть бути використані в безлічі заходів всередині приміщень і на відкритому повітрі, включаючи:

1)Усередині приміщень;

а)Корпоративні шоу;

б)Відкриття, такі як подання гравців на баскетболі або хокеї

в)Тематичні вечірки

г)Вечірки в Планетаріум

6)Анімація і дисплеї на виставках;

2)На відкритому повітрі

Масштабні події рівня на рівні Кубків або навіть Олімпійських ігор

Прем'єри, урочисті відкриття і т.д.

"Лазерний Маяк".

2.4.2Можливості лазерів на заходах

Що можуть лазери:

Існує безліч способів, як можна творчо використовувати лазер. Разом з тим, більшість способів можна розділити на дві категорії: показ лазерних променів в повітрі і показ лазерної графіки на різних поверхнях.

Коли використовуються промені, аудиторія бачить в повітрі різні фігури, наприклад віяла, конуси і стовпи світла. Зазвичай, для підвищення видимості фігур використовують сценічний туман. Промені можуть бути як швидкими, так і повільними, вони можуть надати заходу і захоплення, як від перегляду «Зоряних воєн», і містичну тишу епохи Нового часу. У безлічі країн, промені постійно (але безпечно) сканують глядачів в буквальному сенсі «торкаючись» до людей. [10]

За допомогою лазерної графіки можна відображати логотип клієнта, анімувати його продукт, розповідати якусь історію або просто розважати. Через особливості технології, такі зображення виглядають по-мультиплікаційному, тобто складаються з контурів, без заповнення кольором або деталізації. Можливо, це здасться обмеженням, але саме це дозволяє лазерному шоу виглядати по-особливому і привабливо, в порівнянні з поширеними відеозображеннями.

Нерідко промені і графіку поєднують. Наприклад, у такому вигляді шоу як «екран і промені» графіка відображається на одному центральному екрані або двох бічних екранах, в той час як промені йдуть через екрану (екранів) і розходяться поверх глядачів.

Лазерна графіка видно на практично будь щодо гладкою і відносно світлою поверхні. Ви можете використовувати звичайні проекційні екрани, внутрішню або зовнішню стіну, водяні екрани, надувні екрани, будівлі або навіть гори і масиви лісу.

(Час від часу у замовленнях просять зробити проекцію логотипу на хмари. Це не практично. Мати природа не завжди може надати низька хмара потрібної гладкості та щільності, і до того ж зображення буде видно тільки з точки проекції)

.

2.4.2.Види лазерних шоу

Організатори лазерних шоу зазвичай пропонують 2 види лазерних шоу: шоу на замовлення та ексклюзивні шоу.

Шоу на замовлення можуть бути найкращим придбанням. Ваші логотипи, а можливо і виготовлені індивідуально для вас анімації можуть бути додані до готового шоу. Якщо готове шоу відповідає вашому заходу, то ви отримуєте рішення, сприймається як індивідуальне замовлення за ціною готового шоу.

В ексклюзивному шоу музика, розкадровка і зображення створюються спеціально під вас. У той час як деякі послідовності можуть бути взяті з готових рішень і бути часто використовуваними (летять орли, що обертаються земних кулі, рукостискання), всі елементи розробляються безпосередньо під ваш запит. Вартість створення анімації на 4-х хвилинну пісню може скласти приблизно від тисячі до десятка тисяч доларів залежно від художньої складності роботи. [10]