Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Глава 10. Загальна характеристика СУБД Microsof...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
7.61 Mб
Скачать

10.11. Зміна висоти запису (рядка)

Для зміни висоти запису БД (рядка таблиці), помістіть покажчик миші на границю запису (в області маркера запису) і перетягніть верхню границю рядка, або виберіть команду „Формат”  „Висота рядка”. Необхідність збільшити висоту рядка виникає в тому випадку, якщо потрібно помістити в ній текст з більш великим шрифтом або декілька рядів тексту.

При перетаскуванні границі запису покажчик миші зміниться. Щоб змінити висоту рядка, виконайте наступні дії:

 помістіть курсор на лінії поділу між двома рядками в області маркера запису;

 перетягніть границю рядка нагору, щоб зменшити, або вниз, щоб збільшити висоту рядка.

Зміна висоти рядка приводить до одночасної зміни висоти усіх рядків в режимі таблиці.

Існує і інший спосіб зміни висоти рядка. Виберіть команду „Формат”  „Висота рядка”. При цьому з'явиться діалогове вікно, в якому можна ввести висоту рядка в „пунктах”. Для вибору висоти, прийнятої по умовчанню, встановіть прапорець „Стандартна” (рис. 10.52).

Рис. 10.52. Діалогове вікно „Висота стовпця”

Якщо при перетаскуванні границі запису нагору, вона перетнеться із границею попереднього запису, то всі рядки будуть сховані. Те ж саме відбудеться і при встановленні в діалоговому вікні „Висота рядка” значення, близького до 0 (наприклад, 0,1). У цьому випадку для відображення рядків виконаєте команду „Формат”  „Висота рядка” і задайте стандартне значення висоти рядка.

1 0.12. Відображення сітки

Зазвичай, на екрані відображається сітка, лінії якої служать границями рядків і стовпців. За допомогою команди „Формат”  „Таблиця” можна визначити, буде чи ні відображатися ця сітка і як вона повинна виглядати і яким кольором відображуватись (рис.10.53).

Рис. 10.53. Діалогове вікно „Формат таблиці”

10.13. Зміна шрифту відображення

Розміри рядка і стовпця змінюються автоматично при зміні розміру шрифту відображення. Microsoft Access за умовчання відображає всі дані в режимі таблиці шрифтом „MS Sans Serif” розміром 8 пунктів і накресленням „Звичайний”. Ви можете виявити, що він неправильно роздруковується, оскільки це екранний шрифт. Тому краще підійде шрифт „Arial” розміром 8 пунктів і накресленням „Звичайний”. Виберіть команду „Формат”  „Шрифт”, щоб змінити тип шрифту, його розмір і стиль.

Зміна шрифту відображення здійснює вплив на всю таблицю. Для того щоб побачити на екрані більше інформації, виберіть маленький розмір шрифту. Якщо у вас є необхідне обладнання, переключіться на більш високе вирішення. А якщо ви хочете, щоб букви були більшого розміру, збільшить розмір шрифту.

Для переходу до шрифту „Arial” розміром 10 пунктів і накресленням „Напівжирний”, виконайте наступні дії:

 виберіть команду „Формат”  „Шрифт” і на екрані з'явиться діалогове вікно (рис.10.54);

Р ис. 10.54. Діалогове вікно „Шрифт”

 в полі „Шрифт” виберіть „Arial”, в полі „Накреслення” виберіть „Напівжирний”. Уведіть 10 в поле „Розмір”;

 клацніть на кнопці „ОК”.

При зміні атрибутів шрифту в області „Зразок” з'явиться зразок цього шрифту.

Т аким чином, перед тим як внести які-небудь зміни, ви можете їх переглянути. При бажанні можна також змінити і колір шрифту.