Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка по практиці 3 курс2.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
368.64 Кб
Скачать

Тема 2. Облік розрахунків і кредитів банку

Вивчення форм розрахунків з постачальниками, покупцями, різними дебіторами і кредиторами. Відкриття регістрів їх аналітичного обліку та записи операцій до них. Складання і опрацювання звітів про використання коштів, наданих на відрядження або підзвіт.

Складання первинних документів щодо розрахунків за податками й платежами, їх опрацювання. Ознайомлення з порядком ведення податкового обліку.

Опрацювання виписок банку з позичкового рахунка, запис операцій до облікових регістрів, звірення зустрічних сум. Нарахування процентів за користування кредитом.

Студенти повинні:

вміти складати, перевіряти, приймати та опрацьовувати звіти про використання коштів, наданих на відрядження або підзвіт, виконувати записи до регістрів аналітичного обліку з розрахунків із різними організаціями, закладами й особами, перевіряти і опрацьовувати виписки з позичкового рахунка.

Тема 3. Облік основних засобів, нематеріальних активів та фінансових інвестицій

Вивчення економічного змісту, оцінки основних засобів і нематеріальних активів та визнання їх згідно з П(С)БО 7 „Основні засоби”, П(С)БО 8 „Нематеріальні активи”.

Складання документів з руху основних засобів та нематеріальних активів. Складання розрахунку нарахування амортизації основних засобів і нематеріальних активів. Ознайомлення з порядком проведення інвентаризації основних засобів і нематеріальних активів, визначення її результатів та відображення їх в обліку.

Вивчення економічної суті фінансових інвестицій та методів їх обліку.

Студенти повинні:

вміти складати, перевіряти, приймати та опрацьовувати первинні документи з руху основних засобів та нематеріальних активів, розрахунки амортизації основних засобів та нематеріальних активів, визначати результати інвентаризації.

Тема 4. Облік праці та її оплати

Вивчення первинного обліку праці та її оплати. Складання розрахунків нарахування заробітної плати різним категоріям працівників, допомоги з тимчасової непрацездатності, оплати за дні відпустки. Визначення сум утримань із заробітної плати і нарахувань на фонд оплати праці. Виконати записи до розрахунково – платіжної відомості.

Студенти повинні:

вміти складати розрахунки з оплати праці, за дні відпустки, допомоги у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю, робити розрахунки утримань і відрахувань і відображати на рахунках бухгалтерського обліку.

Тема 5. Облік фінансових результатів діяльності підприємства

Вивчення порядку формування фінансових результатів підприємства, змісту П(С)БО 3 „Звіт про фінансові результати”, порядку обчислення фінансових результатів у відповідності з вимогами П(С)БО 30 „Біологічні активи”.

Проведення записів щодо закриття рахунків доходів і витрат. Визначення фінансових результатів діяльності підприємства, податку на прибуток, чистого прибутку (збитку) та провести облікові записи.

Студенти повинні:

вміти складати проводки на закриття рахунків доходів та витрат, визначати суму податку на прибуток, фінансові результати, чистий прибуток (збиток).