Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NASKRIZNA_PRAKTIKA (1).doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
806.4 Кб
Скачать

5.2. Програма навчальної практики

Навчальна практика проводиться в Одеському національному морському університеті (кафедра ТІДП, бібліотека, комп’ютерний клас, відділ кадрів, бухгалтерія, архів та інші структурні підрозділи ОНМУ).

На проведення практики студенту відводиться 120 академічних годин, розподіл яких представлено в таблиці 1.

Таблиця 1

п/п

Назва теми

Обсяг занять (годин)

Всього

аудиторні заняття

самостій-на робота

студента

лекції

Лаб.

практ./

семін.

1.

Загальні поняття документування

2

1

1

2.

Класифікація документів

4

1

3

3.

Історія розвитку служб ДЗУ

4

1

3

4.

Нормативно–методична база ДЗУ

10

1

9

5.

Системи управлінської документації

14

4

10

6.

Вимоги до оформлення документів

12

2

10

7.

Організаційна структура служб ДЗУ (на прикладі ОНМУ)

4

2

2

8.

Навчально–ознайомчі екскурсії та стажування у підрозділах ОНМУ

20

4

16

9.

Ділове листування

4

2

2

10.

Різновиди ділових листів

4

2

2

11.

Документи з організації зовнішньоекономічної діяльності

4

2

2

12.

Формуляри–зразки документів з організації ЗЕД

10

2

8

13.

Організація роботи з документами

4

2

2

14.

Реєстрація документів

4

2

2

15.

Поточне зберігання документів

4

2

2

16.

Складання номенклатури справ

4

2

2

17.

Формування справ

4

2

2

18.

Підготовка справ до архівного зберігання

6

2

4

Підсумкова атестація: звіт і диференційований залік (реферат, тести та практичні завдання)

2

2

РАЗОМ

120

18

20

82

Навчальна практика здійснюється у таких формах: навчальні заняття (лекції, практичні та семінарські заняття), самостійна робота студента1, консультації з керівником практики, підсумкова атестація у формі диференційованого заліку.

За термін проходження навчальної практики кожний студент повинен виконати індивідуальне практичне завдання, яке складається з написання реферату на одну із зазначених нижче тем та з виконання наведених нижче практичних завдань у відповідності з чинними державними стандартами.

Варіант теми реферату студента визначається відповідно до останньої цифри його студентського квитка. Цифра «0» означає варіант № 10.

Перелік документів для виконання практичних завдань визначається за варіантами або вказується керівником практики в індивідуальному порядку. У першому випадку студент виконує тільки ті практичні завдання, номери яких закінчуються на цифру його варіанту.

Під час практичних занять під керівництвом викладача студенти відпрацьовують вміння і навички практичного застосування набутих на лекціях теоретичних знань шляхом поглибленого обговорення проблем, пов'язаних зі складанням та оформленням службової документації та організації роботи з документами загального та процесуального правочинства.

На семінарських заняттях керівник організує дискусію навколо прочитаних практикантами рефератів, оцінює їх виступи, активність у дискусії, уміння формулювати і відстоювати свою позицію тощо. Отримані практикантами оцінки за активну участь в окремих практичних і семінарських заняттях та складанні тестів після них враховуються при виставленні підсумкової оцінки за практику.

Крім аудиторних занять програмою практики передбачені навчально–ознайомчі екскурсії в деякі структурні підрозділи ОНМУ: канцелярію, відділ кадрів, бухгалтерію, департамент міжнародного співробітництва, НДІ та інші. Екскурсії організовуються керівником практики.

Для складання заліку з навчальної практики студентам необхідно під час аудиторних занять та самостійної підготовки засвоїти навчальний матеріал, означений у наведених вище темах. Для цього необхідно опрацювати вказану нижче літературу, в якій можна знайти майже всі відповіді на контрольні запитання при підготовці до практичних і семінарських занять, написанні реферату, виконанні практичних завдань, складанні тестів2 та диференційованого заліку з практики.

Підводячи підсумки проведення практики на заключних зборах, керівник відзначає найкращі звіти студентів про проходження практики та рекомендує реферати, що містяться в них, для використання при підготовці доповідей і повідомлень на наукову студентську конференцію.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]