Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NASKRIZNA_PRAKTIKA (1).doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
806.4 Кб
Скачать

6. Програма навчальної практики в органах державної влади та місцевого самоврядування

6.1. Загальні положення

Навчальна практика студентів є невід’ємною і важливою складовою частиною процесу підготовки спеціалістів-юристів в ОНМУ.

Навчальну практику в органах державної влади та місцевого самоврядування студенти проходять після закінчення другого курсу. Тривалість практики – чотири тижні. Календарні строки і бази практики визначаються кафедрами кримінального та адміністративного права, цивільного і трудового права, деканом юридичного факультету та відділом практики ОНМУ.

Відповідно до п. 2.3. Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України, студенти можуть самостійно з дозволу відповідних кафедр підбирати для себе місце проходження практики і пропонувати його для використання.

Основними нормативними актами, що регламентують організацію і проходження навчальної практики студентами є Положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах України, затверджене наказом Міносвіти України № 161 від 2 червня 1993 р. та Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України, затверджене наказом Міносвіти України № 351 від 20 грудня 1994 р.

6.2. Мета і зміст навчальної практики

Метою практики є оволодіння студентами сучасними методами, формами управлінської діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування, їх посадових осіб; формування у студентів на базі одержаних в ОНМУ теоретичних знань з курсів теорії держави і права, конституційного та адміністративного права, професійних умінь і навичок для вирішення конкретних життєвих ситуацій і прийняття самостійних рішень в реальних умовах; виховання потреби систематично поновлювати свої знання та творчо їх застосовувати в практичній діяльності. Зміст і послідовність навчальної практики визначаються цією програмою згідно з навчальним планом. Практика проходить у формі самостійного виконання студентом визначених цією програмою загальних та заснованих на них індивідуальних завдань.

В результаті проходження практики студент повинен глибоко ознайомитися з:

  • основними положеннями Конституції та законів України, інших нормативно-правових актів, що визначають правовий статус і регламентують діяльність відповідних державних органів (установ), органів місцевого самоврядування, де проходить практика;

  • системою і принципами діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування;

  • структурою, формами і методами їх діяльності;

  • організацією роботи відповідних органів, їх структурних підрозділів та

  • окремих посадових осіб.

Навчитися:

  • готувати проекти різних документів, пов'язаних з діяльністю відповідного;

  • органу (установи): рішення, розпорядження, накази, протоколи, постанови;

  • тощо;

  • здійснювати правове і організаційне забезпечення проведення окремих;

  • організаційних заходів (нарад, засідань тощо);

  • працювати із зверненнями громадян;

  • надавати довідки та консультації з питань діяльності органу, установи, де проходила практика.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]