Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NASKRIZNA_PRAKTIKA (1).doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
806.4 Кб
Скачать

7.9. План-графік практики

Основний критерій для проходження виробничої практики – зібрати матеріали для написання звіту. З цією метою студенту необхідно чітко дотримуватись вимог плану–графіка проходження виробничої практики, де зазначаються індивідуальні завдання відповідно до бази практики. З метою чіткого виконання індивідуального плану-графіка студенту необхідно заздалегідь ознайомитись з особливостями бази виробничої практики, із законодавчою базою, яка регулює діяльність тієї чи іншої бази практики, а під час проходження виробничої практики і з локальними нормативними актами, які діють в межах даного підприємства.

Робоче місце практиканта визначається керівником від бази практики. Під час виробничої практики студенти ведуть щоденники, де у хронологічному порядку записують зміст роботи кожного дня практики.

На підставі цієї програми керівник виробничої практики від ОНМУ чи бази практики складає календарно-тематичний план на основі кількості годин, виділених на практику навчальним планом.

8. Переддипломна практика

8.1. Мета і завдання практики

Метою практики є закріплення теоретичних знань, отриманих студентами в процесі навчання на юридичному факультеті ОНМУ; ознайомлення з системою, структурою, організацією діяльності Державних адміністрацій, місцевих Рад та їх виконавчих органів, судових та правоохоронних органів, органів юстиції, з організацією роботи юридичних підрозділів підприємств, установ, організацій, з функціональними обов’язками працівників зазначених органів (підприємств, установ, організацій), необхідними для їх майбутньої професійної і організаційно-управлінської діяльності; формування професійних умінь і навичок прийняття самостійних рішень під час виконання конкретної роботи; виховання потреби систематично поновлювати свої знання та творчо їх застосовувати у практичній діяльності.

Завдання, які отримує студент для проходження практики, розроблені кафедрою відповідно до спеціалізації підприємств, організацій, установ.

Практика здійснюється на базі підприємств, організацій та установ.

8.2. Обов’язки керівників практики від ОНМУ, бази практики та студента-практиканта

Керівник практики зобов’язаний своєчасно вручити студентам програму, щоденники і направлення, провести загальний інструктаж.

Керівник повинен супроводити студентів на базу практики, представити їх керівникові від бази практики і переконатися в тому, що практика почалася вчасно і без перешкод.

Спільно з керівником від бази практики керівник організовує для студентів навчальні заняття, бесіди з провідними спеціалістами, екскурсії, консультує студентів з питань програми практики.

Спрямовує науково-дослідну діяльність студентів, пов‘язану з підготовкою випускної кваліфікаційної або дипломної роботи .

Контролює виконання програми практики і дотримання студентами правил внутрішнього розпорядку.

Перевіряє звіти про практику і бере участь у складі комісії. Систематично інформує секцію кафедри про хід практики, а після її закінчення робить письмовий звіт про результати практики, висловлює зауваження і пропозиції щодо вдосконалення практичної підготовки студентів.

Керівник практики від підприємства повинен:

  • організувати місце роботи студента-практиканта на період практики та створити організаційно-технічні умови для цього;

  • поручати студенту роботу та давати пояснення, а також перевіряти правильність її виконання;

  • щоденно перевіряти та затверджувати підписом записи в щоденнику;

  • повідомляти кафедру правознавства про допущені практикантами порушення правил внутрішнього розпорядку, випадки невиконання завдань та програми практики;

  • по закінченню практики видати письмову характеристику кожному студенту, в якій вказати відношення до роботи, оволодіння практичними навичками.

В період проходження практики студент зобов’язаний:

- до початку практики одержати від керівника практики консультацію щодо її проведення, а також програму, щоденник;

ознайомитися з рекомендованою літературою та чинним законодавством;

— з’явитися на підприємство в термін, встановлений для початку практики;

— виконувати діючі на підприємстві правила внутрішнього розпорядку, охорони праці та техніки безпеки, виконувати індивідуальний графік проходження практики та всі накази керівників практики;

— вести щоденник проходження практики по встановленому зразку, кожен день записувати в нього зміст та об’єм виконаної роботи.

— по закінченню практики студент повинен одержати характеристику за підписом керівника практики від підприємства з оцінкою його роботи за чотирьохбальною системою (відмінно, добре, задовільно, незадовільно);

— написати та представити на кафедру звіт про проходження практики;

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]