Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
METROLOGIYa(1).doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
3.06 Mб
Скачать
  1. Міжсистемні проміжні вимірювальні перетворювачі типів епп і гте: призначення, принцип дії. Область застосування.

  1. Автоматичні аналогові прилади типу диск250: призначення, принцип побудови вимірювальної схеми, основні технічні характеристики.

Призначення Прилади показують і реєструють ДИСК-250, ДИСК-250І призначені для вимірювання і реєстрації активного опору, сили (тільки ДИСК-250) і напруги постійного струму, а також неелектричних величин, перетворених в зазначені сигнали, з реєстрацією на діаграмних дисках. Прилади ДИСК-250І мають вхідні іскробезпечні електричні ланцюги рівня іншого, встановлюються тільки поза вибухонебезпечних приміщень і маркуються Exia II C. Прилади розраховані на роботу в закритих приміщеннях без агресивних середовищ при температурі навколишнього повітря від 5 до 50 ° С і верхньому значенні відносної вологості 80% при 35 ° С і більш низьких температурах без конденсації вологи. Конкурентні переваги та конструктивні особливості приладів серії ДИСК-250: - Універсальність: вимірювання, реєстрація, сигналізація, регулювання - Добре видима здалеку кругова шкала - Широка гамма застосовуваних вхідних сигналів: термопари, термоперетворювачі сопростівленія, м ², В, мА - Безперервна лінія реєстрації на діаграмном диску - На передній панелі розташовані осі змінних резисторів для завдання уставок - Світлодіодна індикація включення приладу, обриву датчика, стану сигналізують і регулюючих пристроїв - Простота експлуатації і ремонту.

  1. Пневматичні вторинні прилади пв: призначення, устрій, принцип дії, область застосування.

По виду вимірюваного тиску манометри діляться на дві групи, які

відрізняються різними початками відліку тиску, тобто, різними, прийнятими за нуль, значеннями тиску: в першу групу входять манометри надлишкового тиску, а у другу - абсолютного тиску.

В манометрах надлишкового тиску, як позитивного, тобто, більшого за ат-

мосферний тиск, так і від’ємного (вакуумметричного, тобто, меншого за тиск навколишнього середовища), за нуль приймається значення атмосферного тиску. До них відносяться:

- манометри – прилади які призначені для вимірювання надлишкового тиску від 0,6 до 105 кгс/см (0,06...10МПа);

- вакуумметри - прилади для вимірювання розрідження (вакууметричних

тисків) до -1,0 кгс/ см2 (-0,1МПа);

- мановакуумметри – прилади які призначені для вимірювання надлишкового тиску від 0,6 до 24 кгс/ см2 так і вакууметричного тиску до -1,0 кгс/ см2 ;

- напороміри – манометри для вимірювання малих надлишкових тисків (до +0,4 ат) від атмосферного;

- тягоміри – вакуумметри верхнею межею вимірювання тиску яка не

перевищує -0,04МПа = -0,4 кгс/см2 ;

- тягонапороміри – мановакууметри з крайніми межами вимірювання відхилення тиску від атмосферного в сторону розрідження та надлишкового тиску ± 0,2 кгс/см2 (+- 0,02МПа або± 20 КПа).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]