Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Aparaty PTLZ.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
647.17 Кб
Скачать

16. Барабанна соломорізка.

1 – лоток-транспортер; 2 – жавильні валики; 3 – маховик; 4 – ножевий барабан; 5 – шків; 6 – лоток; 7 – станина; 8 – шестерня

Сировина подається по лотку-транспортеру 1, на кінці якого змонтовані живильні валики 2, що подають сировину до ножевого барабану 4. Подрібнена сировина вивантажується по лотку 6. Установка змонтована на станині 7 і приводиться в дію від електромотору за допомогою шківа 5. На одному валу зі шківом посаджена зубчатка, яка приводить в дію велику шестерню 8, що обертає живильні валики.

17. Змішувальний барабан

Рис. 17. Змішувальний барабан: 1 – змішувач, 2 – редуктор, 3 – електродвигун, 4 – опірна стійка, 5 – завантажувально-вивантажувальний люк

Змішувальний барабан являє собою ємкість 1 на 200 л, чотирикутної форми. Всередині змішувача є відбійники, що сприяють перемішуванню і розрихлюванню змішуваних матеріалів. Завантажування і розвантажування здійснюється періодично через люк 5. Змішувач обертається навколо осі зі швидкістю 28 об/хв.

Барабанні змішувачі використовуються для періодичного змішування порошкоподібних матеріалів.

18. Двохвальцевий шнековий змішувач

Рис. 18. Двохвальцевий шнековий змішувач:

1 – корито, 2 –вал, 3 – лопатки, 4 – транспортуючі лопатки, 5 і 6 – лійки, 7 – лопатеве колесо

Двухвальцевий шнековий змішувач використовується для безперервного змішування сипких і пластичних матеріалів. Складається із горизонтального корита 1, в якому з різною швидкістю обертаються два паралельних вали 2 з лопатками (на малюнку показаний тільки один передній вал). На валках розміщені почергово прямі перемішщувальні лопатки 3 і транспортуючі лопатки 4, що зігнуті по гвинтовій лінії. Перемішувана маса поступає через лійку 5 і перемішуючись, рухається вздовж переднього валу 2, а тоді перемішується лопатним колесом 7 на задній вал і переміщається в зворотній бік вздовж нього. Готова маса вивантажується через лійку 6.

19. Бурати

Бурати – машини з ситами, що обертаються. Вони мають барабани циліндричної, шестигранної чи конічної форми. Поверхня барабана складається із сит з отворами різної величини, що збільшуються за напрямком руху подрібнюваного матеріалу. Щоб матеріал перемішувався вздовж барабану, останній встановлюють під кутом 5-10 º до горизонту і надають йому обертових рухів. На рисунку представлений бурат з конічним барабаном. Конічні барабани розміщають горизонтально осі, оскільки в них переміщення матеріалу здійснюється за рахунок поверхні барабану.

20. Хитні сита

Рис. 20. Хитне сито, що коливається:

1 – жолоб, 2 – сито, 3 – ексцентриковий механізм

Плоскі трясуни з оборотньо-поступальними рухами використовуються для просіювання гранул у виробництві таблеток, у фітохімічних цехах для отримання подрібненого рослинного матеріалу оптимальних розмірів тощо.

Плоский трясун, що коливається складається із прямокутного жолоба 1 і сита 2, встановленого під кутом 7:14 º до горизонту. Жолоб здійснює коливання від ексцентрикового механізму 3, вал якого здійснює 300:400 об/хв. В результаті нахилу і коливання сит матеріал переміщається по ньому і сортується. Ширина жолобу – 400-700 мм, товщина шару матеріалу на ситі – біля 20-30 мм.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]