Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Aparaty PTLZ.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
647.17 Кб
Скачать

21. Шнековий дозатор

Рис. 21. Схема шнекового дозатора:

1 – бункер, 2 – лійка, 3 – змішувач. 4 – дросельний клапан, 5 – дозуючий шнек, 6 - флакон

Фасування порошків здійснюється за допомогою шнекових дозаторів, що працюють за об’ємним принципом.

Порошок завантажується в бункер 1. За допомогою регулятора він подається змішувачем 3 через дросельний клапан 4 вниз в завантажувальну лійку 2, в якій підтримується рівень порошку. Процес дозування здійснюється поворотом вертикального дозувального шнеку 5 в підготовлений флакон 6.

22. Камерний вакуумний дозатор

Рис. 22. Схема камерного вакуумного дозатора:

1 –лійка, 2,3 – змішувач, 4 – наповнюючи камера, 5 – ротор, 6 – дозуючий отвір, 7 – дозуючий поршень, 8 – ракель, 9 – флакон.

Фасування порошків здійснюється за допомогою камерного вакуумного дозатора, що працює за об’ємним принципом.

Фасувальний порошок подається у завантажувальну лійку 1. Змішувачі 2 і 3, що обертаються відповідно навколо вертикальної і горизонтальної вісі, забезпечують рівномірний розподіл порошку в наповнюючій камері 4. В роторі 5, що замикає низ наповнюючої камери, розташовані вісім дозуючих отворів 6. Із центра колеса в ці отвори встановлені на різбі дозуючі поршні 7, що визначають об’єм наповнення. Ротор періодично після кожного циклу повертається на 1/8 свого об’єму, дозуючі отвори встановлюються під наповнюючою камерою. При цьому порошок всмоктується в отвір, що знаходиться під вакуумом. Після двох циклів зовнішня поверхня наповню вального колеса очищується ракелем 8, а надлишок порошку відсмоктується. Подальші два цикли переводять ротор в положення суміщення з отвором горловини підготовленого флакону 9. Порошок висипається у флакон під впливом короткого імпульсу стиснутого повітря.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]