Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Описові ВІДПОВІДІ!!!.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
54.67 Кб
Скачать

11.Характеристика програм «Тур Він» і «Аіст-2.5»

Програма Тур Він розроблена фірмою Arimsoft.

Можливості:

-заповнення довідників;

-вибір з довідника країн готелів,авіарейсів,додаткових послуг з автоматизованим формуванням програми туру,з кошторисом витрат;

-оформлення замовлень;

-бухгалтерський облік;

-формування звітів;

Програма Аіст-2.5 розроблена в Санкт-Петербурзі. Функції:

-зберігання інформації(опис туристичних маршрутів;розклад відправки груп;квоти місць в готелях,калькуляція турів);

-автоматизований облік сплати турів;

-бухгалтерський облік та звітність;

-on-line послуги.

12.Характеристика програмного комплексу trako

Система Trako встановлюється в готелях,ресторанах,нічних і спортивних клубах.Можливості:наявна база даних клієнтів;керування рахунками клієнтів;клубні карти схеми Trako;заохочення клієнтів;знижки;груповий депозитний рахунок;персональні депозитні рахунки;розрахунки можна проводити в 3-х валютах;обмеження прав користувачів;формування звітів;групові операції з клубними картками;взаємодія із системою Fidelio Front office, при поселенні в готель з використанням системи Fidelio одночасно;взаємодія із системою Micros.

Обмін інформацією між системами здійснюється методом прямого обміну.Всі фінансові трансакції здійснені на терміналах Micros передаються на систему Trako.Вони зараховуються на депозитний чи дотаційний рахунок клубної карти.

13.Функції компонентів z-Cash Restaurant Suite 2006

Функції компонентів автоматизованої системи управління:

-Front office APM офіціанта:

Відкриття нових столів ;функція перегляду всіх відкритих столів;введення замовлених страв і напоїв,їх редагування;відмова від раніше замовлених страв;друк замовлень;друк,закриття і видалення рахунків;передача стола іншому офіціанту,встановлення знижок;облік приходу на роботу;система пейджингових повідомлень.

-Back office APM(автоматизованих робочих місць)менеджера,бухгалтера:

Перегляд поточних відкритих столів;стан виторгу,складу;перегляд журналу обліку приходу на роботу;відкриття нової зміни,та перегляд архіву змін;перегляд поточних замовлень на кухню або бар;керування користувачами системи,правами доступу,дисконтними програмами;робота з прибутковими і вибутковими актами,звітами.

-Product office APM виробничих підрозділів:

Відображення замовлень за різними показниками,пейджингова система повідомлень;перегляд довідника технологічних карт;моніторинг часу готування страв.

14.Растрова графіка:переваги та недоліки

Растрова графіка застосовується у випадках коли графічний об’єкт представлений у вигляді комбінації точок(пік селів). Їм притаманний колір,яскравість та розташування у координатній сітці.Вона залежить від оптичної роздільності.Роздільність вказує кількість точок на одиницю довжини. Розділяють роздільність оригіналу,друкованого зображення.Прикладні програми растрової графіки:Adobe Photoshop,Coral Photopaint;Macromedia;Fair Works;Fractal Desine;Paint Crash.

Переваги растрової графіки:

-простота автоматизованого оцифрування зображень;

-можливість отримати різні ефекти;

-фотореалістичність.

Недоліки растрової графіки:

-складність управління окремими фрагментами зображень;

-растрове забраження має певну роздільність і глибину представлення колорів.Ці параметри можна позначити у визначених межах із втратою якості зображення;

-розмір файлу є пропорційним до площі зображення.

Існує декілька типів растрового зображення з різною глибиною кольору:чорно-білі(1 біт);у відтінках сірого зображення(8 біт);зображення з індексованими кольорами(8 біт);повно колірні зображення(24 біт).