Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Описові ВІДПОВІДІ!!!.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
54.67 Кб
Скачать
  1. Характеристика і функціональні можливості системи бронювання послуг Galileo.

Система GALILEO - міжнародна система бронювання Galileo, що була заснована

одинадцятьма авіакомпаніями Європи та США,це цілий комплекс вбудованих підсистем, кожна з яких призначена для виконання завдання одержання повної інформації й забезпечення простого доступу до ресурсів 527 авіакомпаній, 202 готельних ланцюжків, прокату автомобілів в 14500 містах, а також для бронювання круїзів, турів, квитків у театри й перегляду відомостей про тарифи, погоду, візи, щепленнях, кредитних картах і багато чого іншого.Системою Galileo уже користуються в 38 тисячах агентствах Європи, Америки, Азії й Африки, тому що робоче місце, обладнане системою Gallileo, забезпечує можливість використання широкого спектра підсистем Gallileo (Applications), пакетів спеціальних прикладних програм автоматизації трудомістких операцій на базі сучасної операційної системи WINDOWS хр.

Головні продукти – авіаперевезення (Focal point) – базова програмна платформа, що забезпечує доступ до GALILEO. Дозволяє бронювати авіа перельоти, готелі, авто,надає тур.агенту інфу про розклад рейсів, наявність місць, тарифів.

Focal point містить наступні вбудовані функції : Galileo Availability display(забезпечує доступ до інформації про наявність вільних місць на рейси авіакомпаній), Galileo Sell (бронювання місць з екрану наявності за необхідним маршрутом), Galileo Enhanced Booking Faile (формування запитів у єдиному форматі), Galileo Edvanced Seat Reservation (резервування конкретного місця в салоні літака), Past Date Week(дозволяє отримати результати бронювання за останній рік), Focal point Relay(запис даних, інформації про постійних клієнтів). View point – це програмний додаток, який дозволяє підвищити ефективність роботи агента за рахунок спрощення процесу бронювання.

2.Характеристика і функціональні можливості системи бронювання послуг cирена

Сирена - перша автоматизована система резервування авіаційних квитків у колишньому СРСР ,була уведена в дію в 1972 році. Завданням даної системи було розвантажити потоки черг в авіаційних касах. Крім того, впровадження такої системи деякою мірою вирішувало питання максимальної наповнюваності місць на внутрішніх лініях.

Сирена використовувалася протягом тривалого часу як єдина автоматизована система резервування. Вичерпавши свій технологічний ресурс, вона була замінена в 1981 році системою Сирена 2. Але незабаром для задоволення потреб зрослого пасажиропотоку на внутрішніх лініях Сирена 2 уже не годилася, і було ухвалене рішення її заміни й модернізації. Було розроблено кілька альтернативних проектів: Сирена 2М, Сирена 2.3, Сирена 3, Сирена 2000. Сирена 2М була запущена в 1994 році.

Сирена 2000 - система бронювання місць і продажу авіаквитків розрахована на обслуговування до 30 млн. пасажирів у рік. Поряд з нею діють продукти.

Система дозволяє:

1) реалізувати міжнародну технологію продажу пасажирських перевезень із обліком сформованої внутрішньої специфіки;

2) підтримувати дві мови (російську і англійську);

3) зосередити весь ресурс в одному центрі з метою максимального контролю за ходом його реалізації;

4) управляти своїми ресурсами й проводити незалежну тарифну політику;

6) ураховувати вимоги пасажирів про спеціальне обслуговування;

7) формувати списки пасажирів для Системи Керування