Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
вопросы на екз в елект виде.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
402.43 Кб
Скачать
  1. Передання майнових прав на секрети виробництва

Майнові права на секрети виробництва, що складають

комерційну таємницю, можуть бути передані володарем повністю або

частково іншим фізичним чи юридичним особам по договору про

передачу секретів виробництва або по цивільно-правовому договору.

Договір про передачу секретів виробництва або додаток до

цивільно-правового договору укладається у письмовій формі та має

встановлювати наступні істотні умови:

обов'язки сторін по встановленню та дотриманню режиму

комерційної таємниці;

об'єм та способи використання секретів виробництва;

порядок виплати винагороди;

строк дії договору.

2. Майнові права на секрети виробництва, що належать

фізичній особі, переходять у спадок у встановленому

законодавством України порядку.

3. При реорганізації юридичної особи права на секрети

виробництва переходять до утвореної юридичної особи у

встановленому законодавством порядку.

  1. Реєстрація договорів про передачу майнових прав інтелектуальної власності

Стаття 1114. Державна реєстрація договорів щодо розпоряджання майновими правами інтелектуальної власності

1. Ліцензія на використання об'єкта права інтелектуальної власності та договори, визначені статтями 1109, 1112 та 1113 цього Кодексу, не підлягають обов'язковій державній реєстрації.

Їх державна реєстрація здійснюється на вимогу ліцензіара або ліцензіата у порядку, встановленому законом.

Відсутність державної реєстрації не впливає на чинність прав, наданих за ліцензією або іншим договором, та інших прав на відповідний об'єкт права інтелектуальної власності, зокрема на право ліцензіата на звернення до суду за захистом свого права.

2. Факт передання виключних майнових прав інтелектуальної власності, які відповідно до цього Кодексу або іншого закону є чинними після їх державної реєстрації, підлягає державній реєстрації.

1. При наданні ліцензіаром ліцензії на використання об'єкта права інтелектуальної власності та укладенні ліцензійного договору, договору про створення за замовленням і використання об'єкта права інтелектуальної власності, договору про передання виключних майнових прав інтелектуальної власності сторони можуть передбачити умову щодо обов'язкової державної реєстрації відповідних документів у Державній службі інтелектуальної власності України (далі — Установі).

У тому разі, якщо умова стосовно обов'язкової державної реєстрації відсутня у ліцензії або відповідному договорі, така процедура може бути проведена на вимогу ліцензіара або ліцензіата у порядку, встановленому законом.

Відсутність державної реєстрації не впливає на чинність прав, наданих за ліцензією або іншим договором, та інших прав на відповідний об'єкт права інтелектуальної власності, зокрема на право ліцензіата на звернення до суду за захистом свого права.

2. Факт передання виключних майнових прав інтелектуальної власності, які відповідно до цього Кодексу або іншого закону є чинними після їх державної реєстрації, підлягає державній реєстрації. Так, за п. 8 ст. 28 Закону України «Про охорону прав на винаходи і корисні моделі» до 25 червня 2003 р. передача права власності на винахід (корисну модель) та надання ліцензії на використання винаходу (корисної моделі) вважались дійсними для будь-якої іншої особи з дати публікації відомостей про це в офіційному бюлетені та внесення їх до Реєстру. Проте змінами до п. 8 ст. 28 Закону України «Про охорону прав на винаходи і корисні моделі» від 22 травня 2003 р. ця норма була скасована. Замість неї передбачається право сторони договору на офіційне загальнодоступне інформування інших осіб про передачу права власності на винахід (корисну модель) або видачу ліцензії на використання винаходу (корисної моделі). Таке інформування здійснюється шляхом публікації у офіційному бюлетені відомостей в обсязі та порядку, встановлених Установою, з одночасним внесенням їх до Реєстру.