Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
118-133.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
896.31 Кб
Скачать

133.Характеристика елементарного і ідеального карбюраторів. Недоліки елементарного карбюратора.

Схема роботи найпростішого карбюратора:

1 - паливопровід, 2 - отвір в камері поплавця, 3 - дифузор, 4 - розпилювач, 5 - дросельна заслінки, 6 - змішувальна камера, 7 - жиклер, 8-поплавкові камера, 9 - поплавок. 10 - голчастий клапан

Елементарний (найпростіший) карбюратор складається з камери поплавця з поплавцем і запірної голкою, змішувальної камери з дифузором і дросельною заслінкою. Поплавкова і змішувальна камери повідомляються між собою каналом, в якому встановлений жиклер з розпилювачем. Розпилювач виведений в горловину дифузора так, що паливо буде перебувати в ньому нижче верхнього краю на 2-3 мм, що запобігає його витікання при не працюючому двигуні. Поплавкова камера каналом А повідомляється з атмосферою. Бензин з паливного бака надходить в камеру поплавця через відкриту запірну голку, що спирається на важіль пустотілого поплавка. Коли бензин досягне заданого рівня, поплавець спливає і своїм важелем впливає на запірну голку, припиняючи надходження бензину в камеру поплавця. Змішувальна камера верхньою частиною сполучається з атмосферою, нижньої з циліндром через клапан.

Працює карбюратор так. При обертанні колінчастого вала поршень рухається від ВМТ до НМТ, над ним створюється розрідження, яке через відкритий впускний клапан і дросельну заслінку передається в змішувальну камеру. Отже, в змішувальній камері тиск нижче атмосферного (0,075-0,090 МПа), а в поплавковой - атмосферний тиск (0,1 МПа). Через різницю тисків бензин починає витікати з розпилювача в дрібно розпиленому вигляді в змішувальну камеру, туди ж спрямовується і повітря.

У звуженої частини дифузора швидкість руху повітря збільшується, він підхоплює розпилений бензин. При цьому бензин випаровується і, змішавшись з повітрям, утворює горючу суміш, яка через відкриту дросельну заслінку і впускний клапан поступає в циліндр, наповнюючи його. Здійснюється такт впуску.

Зі збільшенням відкриття дросельної заслінки збільшується кількість спливав бензину, тобто швидкість його закінчення обганяє витікання повітря. Горюча суміш збагачується. А при пуску двигуна бензин в силу своєї інертності відстає від швидкості надходження повітря. Горюча суміш збіднюється. Крім того, такий карбюратор не забезпечує роботу двигуна на холостому ходу.

Ідеальний карбюратор

Паливо з камери поплавця 1 карбюратора через жиклер 2, розпилювач 3 потрапляє в дифузор. Закінчення палива через жиклер карбюратора викликається різницею тисків у камері поплавця і в дифузорі. Необхідно враховувати також різниця рівня палива в камері поплавця і висоти розташування вихідного отвору паливного розпилювача. Різниця рівнів зазвичай становить 5 .. .8 Мм.

Характеристика елементарного карбюратора:

Характеристика ідеальногоо карбюратора:

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]