Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод_вказ_до_Технолог_практБрошура.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
360.96 Кб
Скачать

2.3 Зміст програми виробничої технологічної практики

2.3.1 Знайомство з підприємством і правилами внутрішнього розпорядку підприємства, інструктаж з техніки безпеки та охорони праці.

Коротка характеристика підприємства, характер виконуваних робіт. Техніко-економічні показники базового підприємства. Правила охорони праці і протипожежні заходи. Інструктаж з техніки безпеки та охорони праці.

2.3.2 Виконання обов’язків згідно з місцем роботи у підрозділі підприємства

Протягом роботи у підрозділі студенти повинні вивчити структуру та коло задач, що розв’язуються підрозділом. Студенти виконують обов’язки дублера-оператора електронно-обчислювальних машин. Студенти приймають безпосередню участь в процесі профілактичної перевірки, ремонті та експлуатації ЕОМ, обслуговуванні засобів обчислювальної техніки та оргтехніки, виконують пошук несправностей в мережах та обчислювальних системах, виконують тестову перевірку ЕОМ та периферійних пристроїв під наглядом керівника практики на підприємстві, виконують інсталяцію та настроювання операційних систем, апаратних, програмних, локальних та мережних засобів, виконують роботу на ЕОМ з стандартним програмним забезпеченням, працюють в середовищі сучасних операційних систем та базах даних. На протязі усього періоду практики студенти вивчають технічні параметри обчислювальних машин, функціональні схеми ЕОМ, призначення та застосування периферійних пристроїв, виконують порівняльний аналіз основних технічних характеристик пристроїв аналогічних за призначенням. Описують принцип роботи пристрою, який обрано для більш детального вивчення, виконують огляд сучасних методів контролю та діагностики, налагодження, принципи вибору технічних та програмних засобів для здійснення контроль, налагодження, діагностики та ремонту пристрою. Приймають участь в нанесенні інформації на носії.

2.3.3 Робота над матеріалами з охорони праці, техніки безпеки, вивчення екологічного становища на підприємстві.

Студенти знайомляться з питаннями охорони праці на підприємстві, вивчають питання техніки безпеки, ситуації можливих нещасних випадків та засоби їх усунення, санітарно-гігієнічні умови, питання електробезпеки на виробництві, питання протипожежної безпеки, розглядають проблеми екології на виробництві та охорони навколишнього середовища.

2.3.4 Збирання матеріалу з економіки та організації виробництва на підприємстві.

Студенти знайомляться з структурою підприємства, з схемою керівництва, з посадовими характеристиками, із штатним розкладом, з системою преміювання, з режимом праці, вивчають питання по складанню бізнес-плану, фінансування технічного обслуговування та ремонтів електронно-обчислювальної техніки, перспективи подальшого розвитку технічної бази даного підприємства, вивчають питання взаємовідносин з бюджетом.

2.3.5 Узагальнення матеріалу і оформлення звіту з практики

Студенти обробляють зібраний матеріал, виконують оформлення звіту згідно прийнятої форми та стандартів та у відповідності до задач практики.

Звіт з виробничої технологічної практики містить огляд матеріально-технічної бази підприємства, техніко-економічні показники, опис основних робіт, які виконувалися особисто під час проходження практики, огляд посадових інструкцій та інструкцій з техніки безпеки. Аналітичні висновки про можливість та доцільність впровадження нових інформаційних технологій на підприємстві.

Залік приймає комісія, затверджена адміністрацією навчального закладу.