Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод_вказ_до_Технолог_практБрошура.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
360.96 Кб
Скачать

1 Робоча програма виробничої технологічної практики

1.1 Мета і завдання виробничої практики

Як відомо, основними вимогами до виробничого процесу в будь-якій галузі народного господарства є забезпечення його безпеки, надійності та економічності. Ці вимоги можливо виконати тільки при впровадженні новітніх інформаційних технологій. Для обслуговування ремонту і налагодження комп’ютерних систем і комунікацій необхідні висококваліфіковані спеціалісти з необхідними знаннями і навичками.

Метою виробничої практики є формування у студентів на базі знань, що одержані у вищому навчальному закладі, професійних умінь і навичок щодо прийняття самостійних рішень під час професійної діяльності у виробничих умовах; поглиблення та закріплення у них теоретичних знань, опанування студентами сучасних прийомів, методів та знарядь праці у сфері їх майбутнього фаху; виховання потреби систематичного поновлювання своїх знань та творчого їх застосування в практичній діяльності.

Практична підготовка студентів передбачає безперервність та послідовність здобуття потрібного обсягу практичних знань і умінь відповідно до кваліфікаційного рівня техніка з обчислювальної техніки.

Виробнича технологічна практика повинна забезпечувати закріплення практичних знань, отриманих студентами при вивченні спеціальних предметів навчального плану і здобуття навичок експлуатації, ремонту й налаштування як комп’ютерних систем так і комунікацій.

В результаті виробничої практики студенти повинні знати як організаційні та технічні вимоги до експлуатації комп’ютерних систем і комунікацій так і набути навичок організаторської роботи у відповідності до ОКХ спеціальності 5.05010201 “Обслуговування комп'ютерних систем і мереж”.

Виробничу практику студенти проходять в якості дублерів середнього інженерно-технічного персоналу у відділах інформаційного забезпечення, інформаційно-обчислювальних центрах або у відділах по ремонту та обслуговуванню периферійної техніки.

До виробничої практики допускаються студенти, які повністю виконали навчальний план за даною спеціальністю.

В процесі проходження виробничої практики з фаху студент повинен навчитися вирішувати типові завдання, що притаманні видам діяльності відповідно до розряду, які може обіймати випускник вищого навчального закладу - технік з обчислювальної техніки. Основними видами діяльності техніка з обчислювальної техніки є: робота на ЕОМ зі стандартним програмним забезпеченням на рівні користувача; обслуговування програмного забезпечення комп’ютерних систем; створення та обслуговування комп’ютерних мереж; робота з ресурсами глобальних мереж; обслуговування та ремонт засобів обчислювальної техніки та периферійних пристроїв; вибір електронних засобів збору та обробки інформації; оперативне планування виробничим процесом.

1.2 Організація та керівництво виробничою практикою

Виробнича практика за спеціальністю "Обслуговування комп'ютерних систем і мереж " проводиться у 8-му семестрі, її тривалість – 8 тижнів.

Протягом проходження технологічної практики студенти виконують обов’язки дублерів операторів електронно-обчислювальних машин Протягом одного тижня проходять інструктажі з техніки безпеки і узагальнюють зібраний матеріал й оформлюють звіти з практики.. Студенти безпосередньо приймають участь в процесах технічного обслуговування, ремонту та експлуатації електронно-обчислювальних машин (ЕОМ), виконують роботу на ЕОМ з стандартним програмним забезпеченням. Під наглядом інженерів виконують інсталяції, настроювання операційних систем, програм, апаратних системних засобів. Складають звіт з практики.