Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод_вказ_до_Технолог_практБрошура.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
360.96 Кб
Скачать

3.1.6 Додатки

У звіті про практику з фаху обов'язковим є використання чинних законів України, Указів Президента, Постанов Кабінету Міністрів, відповідно до яких підприємство здійснює свою діяльність. Назви документів наводять у переліку посилань.

Додатки розміщують після основної частини пояснювальної записки. У додатках розміщують матеріал, який:

  • є необхідним для повноти основної частини звіту, але включення його в основну частину може змінювати впорядковане й логічне уявлення про роботу;

  • не може бути послідовно розміщеним в основній частині через великий обсяг або способи відтворення;

  • може бути не потрібним для широкого кола читачів, але є необхідний для спеціалістів у даній області.

До додатків можуть бути включені:

  • таблиці техніко-економічних показників підприємства;

  • структурні схеми мережі;

  • додаткові ілюстрації.

3.2 Вимоги до оформлення звіту

3.2.1 Загальні вимоги

Звіт про проходження виробничої практики складають у вигляді тексту, який доповнюють схемами, кресленнями й таблицями. Звіт оформлюють на аркушах формату А4 (210x297 мм) з рамкою та штампом (титульний лист без штампу, лист зі змістом зі штампом висотою 40 мм., а всі інші зі штампом висотою 15 мм.) (Див. Додаток1). Допускається використання окремих аркушів формату A3 (297x420 мм), коли це необхідно. Звіт виконують на одній сторінці аркуша білого паперу машинним (за допомогою комп'ютерної техніки) способом. Звіт виконують з розрахунку 30-35 рядків на сторінці, у разі машинного способу з розрахунку не більше ніж 40 рядків на сторінці за умови рівномірного його заповнення й висотою літер і цифр не менше 1,8 мм. Текст звіту слід писати, дотримуючись таких розмірів полів: ліве поле - не менше як 30 мм, праве - не менше як 10 мм, верхнє та нижнє - не менше як 20 мм. Необхідно дотримуватися рівномірної густоти, контрастності й чіткості зображення у всій пояснювальній записці. Усі лінії, літери, цифри й знаки повинні бути одного кольору у всій пояснювальній записці.

Окремі слова, формули, знаки, які вписують у текст, повинні бути чорного кольору; густота вписаного тексту повинна бути максимально наближена до густоти основного зображення.

Помилки, описки та графічні неточності допускаються виправляти підчисткою або зафарбовувати білою фарбою й наносити на тому ж місці або між рядками виправлене зображення. Виправлене повинно бути того ж кольору, що і весь текст.

Прізвища, назви закладів, фірм та інші особисті імена в звіті наводять мовою оригіналу. Допускається транслітерувати особисті імена і наводити назви організацій у перекладі на мову звіту з додаванням (у разі першого вживання) оригінальної назви.

Структурні елементи «ЗМІСТ», «ПЕРЕЛІК УМОВНИХ ЗНАКІВ, СИМВОЛІВ, ОДИНИЦЬ, СКОРОЧЕНЬ І ТЕРМІНІВ», «ВСТУП», «ВИСНОВКИ», «РЕКОМЕНДАЦІЇ», «ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ» не нумерують, а їх назви є заголовками структурних елементів.

Розділи та підрозділи повинні мати заголовки. Пункти та підпункти можуть мати заголовки. Заголовки структурних елементів звіту та заголовки розділів слід розміщувати в середині рядка й писати великими літерами без крапки в кінці, не підкреслюючи. Заголовки підрозділів, пунктів та підпунктів слід починати з абзацного відступу й писати малими літерами, крім першої великої. Якщо заголовок складається з двох чи більше речень, їх розділяють крапкою. Відстань між заголовком і наступним або попереднім текстом повинна бути не менша двох рядків. Відстань між рядками самого заголовка, а також між двома заголовками беруть такою ж, як у тексті. Абзацний відступ повинен бути однаковим по всьому тексті й дорівнювати п'яти знакам.

Не допускається розміщувати назви розділу, підрозділу, а також пункту й підпункту в нижній частині сторінки, якщо після нього розташований тільки один рядок тексту.