Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод_контрольна_робота.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
391.68 Кб
Скачать

14

Міністерство освіти і науки України

НАЦІОНАЛЬНИЙ ГІРНИЧИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Фінансово-економічний факультет

Кафедра економічного аналізу та фінансів

МАТЕРІАЛИ МЕТОДИЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

до виконання контрольної роботи з дисципліни

«Інвестиційна діяльність банків»

для студентів спеціальності

0501 „Економіка і підприємництво»

Рекомендовано до видання

Навчально-методичним управлінням

Національного гірничого університету

Дніпропетровськ

2008

УДК 336.717

О.І. Гопкало Методичні вказівки до виконання контрольної роботи з дисципліни „Інвестиційна діяльність банків” (для студентів Інституту заочно-дистанційної освіти спеціальності 6.050104 «Фінанси») – Дніпропетровськ: Національний гірничий університет. 2008. – 14 с.

В методичних вказівках до виконання контрольної роботи студентами Інституту заочно-дистанційної освіти приведені теми контрольних робіт, які студент обирає відповідно до номеру у списку, а також загальні рекомендації щодо оформлення роби, її змісту та перелік літератури

Методичні вказівки до виконання контрольної роботи призначені для використання студентами заочної форми навчання (кваліфікаційний рівень – бакалавр)

Укладачи - О.І.Гопкало, асистент

Відповідальний

за випуск - Галушко О.С., докт. екон. наук, проф.

Рецензент -

Редактор -

Рекомендовано кафедрою економічного аналізу та фінансів Національного гірничого університету (протокол № ___ від ____________)

© О.І. Гопкало

© НГУ

зміст

стор.

вступ……………………………………………………………………..

4

1

загальні рекомендації…………..……………………………….

5

2

Тематика рефератвного завдання…………………………..

7

Перелік літератури………………………………………………….

9

вступ

Економічна діяльність окремих суб’єктів господарювання і країни в цілому значної мірою характеризується обсягом і формами здійснюваних інвестицій. Саме тому розвиток та становлення ринкової економіки у країні неможливий без розвитку інвестиційної діяльності суб’єктів господарювання, зокрема – комерційних банків.

Необхідність активізації участі банків в інвестиційному процесі випливає з взаємозалежності успішного розвитку банківської системи та економіки в цілому. З одного боку, комерційні банки зацікавлені в стабільному економічному середовищі, що є необхідною умовою їх діяльності, з іншого - стабільність економічного розвитку багато в чому залежить від ступеня стійкості і еластичності банківської системи, її ефективного функціонування. Разом з тим, оскільки інтереси окремого банку як комерційної структури орієнтовані на одержання максимального прибутку при допустимому рівні ризику, участь банків в інвестуванні економіки здійснюється лише за наявності сприятливих умов.

В економічній літературі інвестиційна діяльність банків розглядається в основному в мікроекономічному аспекті з позицій вивчення інвестиційних операцій самого банку. Разом з тим інвестиційна діяльність банків має й інший аспект, пов'язаний із здійсненням їх макроекономічної ролі як фінансових посередників. Таким чином, в процесі вивчення дисципліни «Інвестиційна діяльність банків» розглянуто як інвестиційну діяльність комерційного банку з точки зору економічного суб'єкта, що націлена на збільшення його доходів, так і ефект інвестиційної діяльності банків в макроекономічному аспекті, що полягає у досягненні приросту громадської капіталу.

Мета вивчення дисципліни “Інвестиційна діяльність банків” – вивчення теоретико – методологічних і практичних питань здійснення комерційними банками існуючих видів інвестиційних операцій, оволодіння базовими знаннями з теорії та практики фінансування банками інвестиційних проектів.