Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод_контрольна_робота.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
391.68 Кб
Скачать

1. Загальні рекомендації

Самостійна робота значною мірою є заключним етапом у вивченні курсу, коли студент виявляє своє розуміння не лише обраної теми реферату, а й місця, яке вона посідає у всьому курсі, та її взаємозв'язок з іншими проблемами. Також студент повинен вміти використовувати теоретичні знання при виконанні самостійних завдань, володіти логічним мисленням.

У процесі виконання самостійних завдань студент набуває таких навичок, як:

- збирання та обробка матеріалу;

  • послідовне викладення своїх думок;

  • проведення критичного аналізу за темою роботи;

Мета роботи - набуття вмінь застосовувати теоретичний матеріал у практичні навички, аргументувати свою точку зору та чітко уявляти процеси інвестиційної діяльності комерційними банками.

Виконання самостійних завдань поєднує такі елементи:

  • складання плану;

  • вивчення навчальної літератури за темою;

  • добір і вивчення додаткової літератури за темою;

  • добір практичного і статистичного матеріалу та його обробка;

  • написання тексту;

  • оформлення переліку літератури.

План реферативного завдання студент складає самостійно. Слід врахувати, що план має відображати основний зміст теми і складатися з вступу, декількох розглянутих питань, висновку та переліку літератури.

Література, яку можна використовувати при підготовці до контрольної роботи, наведена у кінці. Враховуючи, що економічне життя сьогодні досить динамічне, студентам рекомендується добирати додаткову літературу самостійно. Особливо це стосується законів та урядових постанов, статей. Слід залучати поточні матеріли, що опубліковані в журналах: "Финансы", "Вопросы экономики", "Экономические науки", "Мировая экономика и международные отношения", "Внешняя экономика", "Економіка України" та інші, а також матеріали періодичної преси: "Урядовий кур'єр", "Вісник Національного банку України", "Галицькі контракти", "Діло", "Інвестиційна газета", "Бизнес", "Экономика и жизнь", "Бизнес, банки, биржи".

Робота може бути написана власноруч, надрукована на друкарській машинці (через 2 інтервали) чи набрана на комп'ютері. Обсяг реферативного завдання не повинен бути менш 25 друк. арк..

Зміст самостійних завдань вимагає глибокого засвоєння теоретичних основ і проблемних аспектів курсу, а також практичного матеріалу. Розкриття теми повинне повною мірою виявити знання студентів і вміння самостійно сформувати відповіді, узагальнюючи теоретичні знання та досвід практичної роботи. З тексту роботи має, перш за все, випливати розуміння студентом суті питання.

Якщо не була розкрита суть теми та студент не дотримувався вимог оформлення роботи, то робота не зараховується і повертається на доопрацювання. Невеликі огріхи в роботі можуть бути запропоновані студенту для доробки з подальшим представленням роботи до заліку. При цьому обов'язковим є виконання всіх рекомендацій, що містяться в рецензії на роботу.

Кожен студент обирає тему реферативного завдання згідно з номером у списку.

Студент може запропонувати власну тему реферативного завдання, яка має відповідати програмі та бути погоджена з викладачем.

Для студентів, у яких виникають труднощі при складанні плану роботи або доборі додаткової літератури, викладач проводить індивідуальні консультації.