Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод_вказ_до_Технолог_практБрошура.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
360.96 Кб
Скачать

1.2.3 Керівництво практикою викладачами Державного вищого навчального закладу «Придніпровський енергобудівний технікум»

До керівництва виробничою технологічною практикою студентів залучаються досвідчені викладачі предметно циклової комісії комп’ютерних дисциплін. В узагальненому вигляді керівництво практикою полягає у тому, що викладачі видають студентам основні завдання для виконання під час технологічної практики, та необхідні інструкції щодо виконання завдань практики(програма технологічної практики), а також надають щотижневі (за графіком, що затверджений навчальним відділом) консультації на робочих місцях практики і в технікумі, перевіряють і приймають звіти з практики.

Керівнику практики від технікуму належить:

  • завчасно надати студентам інформацію про необхідність визначення ними баз практики й одержання листів-угод, оформлених належним чином;

  • розглядати пропозиції щодо баз практики разом з заступником директора технікуму і підприємництва;

  • організувати іншу (на відміну від запропонованої) базу практики в разі необхідності; оцінювати стан та відповідність підприємств, організацій та установ основним вимогам, що висуваються до баз практики, та їх готовність до прийняття студентів;

  • вчасно оформити наказ про проходження студентами виробничої технологічної практики;

  • проводити разом із завідувачем відділення установчі збори студентів, які відбувають на виробничу технологічну практику;

  • розробити методичне забезпечення виконання практики (програма, щоденники та ін.);

  • скласти графік виконання завдань програми практики;

  • формувати завдання студентам-практикантам у збиранні матеріалів для виконання науково-дослідної роботи;

  • проводити регулярні консультації студентів, згідно із затвердженим графіком;

  • вирішувати організаційні питання, що виникають у процесі практики;

  • проводити контроль за дотриманням термінів виконання завдань практики і складання звітів;

  • перевіряти звіти із практики і допускати їх до захисту;

  • приймати участь у роботі комісій з захисту звітів з практики, які створюються на цей період на відділенні електроніки;

  • готувати і подавати зав. відділення письмовий звіт про результати проведення практики студентів із зауваженнями та пропозиціями щодо поліпшення практичної підготовки студентів для розгляду на засіданні предметно циклової комісії.

1.2.4 Рекомендації щодо попереднього вивчення літератури та інформаційних джерел на підприємстві

Вивчення рекомендованих літературних джерел, узгоджених і доповнених керівником практики слід зробити заздалегідь, до виходу на практику. Це дозволить скласти первісне уявлення про фахову кваліфікацію, дасть можливість сформувати вихідну концепцію, допоможе уникнути невиразності.

Робота з літературою починається з складання переліку джерел, що потрібно вивчити. Використовується література, рекомендована керівником практики, вказівками, а також підібрана за допомогою бібліотечних каталогів, мережі Internet. Крім того, необхідно обов'язково ознайомитися з періодичними виданнями (журналами "Комп’ютерна практика", "CHIP", "hi-Tech", "PC WORLD" тощо) не менше як за 3 роки (нинішній і попередні); це дозволить досягти системності й дослідити розвиток в Україні інформаційних технологій.

Первинне ознайомлення з літературним джерелом рекомендується починати з вивчення анотації й змісту, потім переглянути книжку й визначити спосіб її опрацювання: загальне ознайомлення, окремі виписки, конспектування.

Щоб не витрачати часу й не виконувати подвійну роботу, виписки слід супроводжувати точними посиланнями на відповідне джерело із зазначенням сторінок та інших необхідних даних: прізвище автора (авторів), назва твору, видавництво, рік, кількість сторінок.

Використання матеріалів літературних джерел у звіті про проходження виробничої практики супроводжується обов'язковим посиланням на джерело.