Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод_вказ_до_Технолог_практБрошура.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
360.96 Кб
Скачать

3.2.2 Нумерація сторінок звіту

Нумерація сторінок є наскрізною і починається з обкладинки. На титульній сторінці номер не ставиться. Подальші номери проставляються в правому нижньому кутку стандартного аркуша формату А4 (210 х 297 мм) з рамкою та штампом (титульний лист без штампу, лист зі змістом зі штампом висотою 40 мм., а всі інші зі штампом висотою 15 мм.) (Див. Додаток1). Ілюстрації та таблиці, розміщені на окремих аркушах, включають у загальну нумерацію сторінок звіту.

3.2.3 Нумерація розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів

Розділи, підрозділи, пункти, підпункти звіту слід нумерувати арабськими цифрами. Розділи звіту повинні мати порядкову нумерацію в межах викладання звіту й позначатися арабськими цифрами без крапки, наприклад, 1,2, 3 тощо.

Підрозділи повинні мати порядкову нумерацію в межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу й порядкового номера підрозділу, розділених крапкою, наприклад, 1.1, 1.2 тощо.

Пункти повинні мати порядкову нумерацію в межах кожного підрозділу. Номер пункту складається з номера розділу, порядкового номера підрозділу й порядкового номера пункту, розділених крапкою, наприклад, 1.1.1, 1.1.2 тощо. Якщо текст розділяють тільки на пункти, їх слід нумерувати, за винятком додатків, порядковими номерами.

Номер підпункту складається з номера розділу, порядкового номера підрозділу, порядкового номера пункту і порядкового номера підпункту, розділених крапкою, наприклад, 1.1.1.1, 1.1.1.2, 1.1.1.3 тощо. Якщо розділ або підрозділ складається з одного пункту або пункт складається з одного підпункту, його нумерують.

3.2.4 Ілюстрації

Ілюстрації (малюнки, графіки, схеми, діаграми, фотознімки) слід розміщувати в звіті безпосередньо після тексту, у якому вони згадуються вперше, або на наступній сторінці. На всі ілюстрації повинні бути подані посилання в звіті.

Ілюстрації слід нумерувати арабськими цифрами порядкової нумерації в межах розділу, за винятком ілюстрацій, наведених у додатках. Номер ілюстрації складається з номера розділу й порядкового номера ілюстрації, розділених крапкою, наприклад, рисунок 3.2 - другий рисунок третього розділу. Ілюстрації можуть мати назву, яку розміщують під ілюстрацією в рядку з номером ілюстрації. За необхідності під ілюстрацією перед її номером розміщують пояснювальні дані (текст під рисунком). Ілюстрація позначається словом «Рисунок», яке разом з назвою ілюстрації розміщують після пояснювальних даних.

Якщо ілюстрація не вміщується на одній сторінці, можна переносити її на інші сторінки,у цьому випадку назви ілюстрації розміщують на першій сторінці, пояснювальні дані – на кожній сторінці й під ними вказують:

«Рисунок____, аркуш________».

У разі першого посилання в тексті на рисунок рекомендується вказувати його повний номер, наприклад, «Рисунок 5.1»; у разі повторного посилання додають «див.», наприклад, «див. рис. 5.1».

3.2.5 Таблиці

Цифровий матеріал, як правило, оформлюють у вигляді таблиць. Таблицю слід розташовувати безпосередньо після тексту, у якому вона згадується вперше, або на наступній сторінці. На всі таблиці повинні бути дані посилання в тексті звіту. Таблиці слід нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу, за винятком таблиць, наведених у додатках. Номер таблиці складається з номера розділу й порядкового номера таблиці, розділених крапкою, наприклад, таблиця 2.1 - перша таблиця другого розділу. Якщо в звіті одна таблиця, її нумерують згідно з вимогами, вказаними вище. Таблиця може мати назву, яку пишуть малими літерами (крім першої великої) і розміщують над таблицею. Назва повинна бути короткою й відображати зміст таблиці.

Якщо рядки або графи таблиці виходять за формат сторінки, таблицю ділять на частини й розміщують одну частину під другою або поряд, або переносять частину таблиці на наступну сторінку. В кожній частині таблиці розміщують її головку і боковик. У разі поділу таблиці на частини допускається її головку або боковик замінювати відповідно до номерів граф або рядків. У цьому випадку нумерують арабськими цифрами графи або рядки першої частини таблиці.

Слово «Таблиця____» вказують один раз над першою частиною таблиці, над іншими частинами праворуч пишуть: «Продовження таблиці____» з вказівкою номера таблиці.

Заголовки граф таблиці пишуть з великих літер, а підзаголовки - з малих, якщо вони складають одне речення з заголовком.

Підзаголовки, які мають самостійне значення, пишуть з великої літери. У кінці заголовків і підзаголовків таблиць крапки не ставлять. Заголовки і підзаголовки граф вказують в однині.