Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1-10.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
133.12 Кб
Скачать

1. Спеціальні органи у сфері держ фінансів :

НБУ–діе на основі Констит.Укр., ЗУ „ Про НБУ”, ЗУ” Про банки і банківську діяльньсть”

--грошово- кредитна політика; -- грошова емісія;

--регулювання органів. Які займаються гро шовим механізмом.

МінФін Укр.- централізований орган виконавчої влади , підпорядкований КМУ, діє на основі Указа През. „ Про МінФін Україні”.

-здійснює виконання актів , законодавства; --забезпеченя ефективного використання бюджетних коштів; --здійснення фін. контролю;

Держ. Казначейство діє на підставі Указа Президента: -- оргонізація виконаня Держ. бюджета ; -- здйснення контролю; -- управління наявними коштами Держ. бюджета; -- управління коштами позабюджетних фондів; -- ведення обліку касового виконання ДБУ.

Держю. Податкова Адміністрація (ДПА) діє на основі ЗУ „ Про Держ. подат службу в Україні”. –здійснює безпосередній контроль за додержаням подат. занонодавства; -- регістрайія та облік платників податків4 – обслуговування платників податків.

Держ. комісія з урегулювання ринків фін. послуг в Україні : определьоная форма засідання. – проведення політики та стану у сфері ринкових послуг; -- регулювання діяльності страх брокерів, установлення пені забезпеченності ламбардів, установ лізінгу та кредитних спілок, крім банків; -- здійснення регістраії фін установ; -- здійснення ліцнзування; -- притягує до відповідальності за порушення фінансового законодавства; -- регулювання процесу спільного інвестування.

Рахункова палата діє на підставі ст. 98 Конст. Укр. та закону Укр. „Про рахункову палату”, іфункц з 1991. має спец статус. –аналітичних заходів в розробці аналізу, виконання видатків та доходів частини бюджету; -- контроль за доцільністю ефективності використання держ коштів, за використання кошторису, витрати НБУ; -- експертні – експертиза поектів законів щодо держ бюджету, міжнар поекрів.

Держ. митна смужба Укр. має спец. статус, створ Президентом Укр., діяльність спрямована та координована Каб Міном Укр. – організація та контроль за митними функціями;-- забезпечення повного і сваечасного внесення до Держ буджену податків, зборів та обовязкових платежів; -- сприяє не дотущенню вивозу за кордон.

Пенсійний фонд; фонд страх від безробіття, від нещасних випадків на виробництві і проф. Захворювань; фонд гарантування вкладів фіз осіб.

2.Фінансова діяльність держави та органів місцевого самоврядування. Принципи та функції фінансової діяльності. Методи фінансової діяльності.

Фінансова діяльність держави — це планована діяльність у сфері мобілізації, розподілу й використання централізованих та децентралізованих фондів коштів з метою виконання завдань і функцій держави.

У Конституції України (ч. 2 ст. 92) є імперативна норма, що сто­сується організації фінансової діяльності держави. Характеризуючи фінансову діяльність держави, доцільно згада­ти її діяльність з формування грошової системи країни та забезпе­чення нормального функціонування цієї системи. Конституція Ук­раїни (ст. 99) містить норму, згідно з якою грошовою одиницею Ук­раїни є гривня. Забезпечення її стабільності — основна функція цен­трального банку держави — Національного банку України.

В якості інструментів, що обертають­ся через централізовані й децентралізовані фонди, виступають не лише гроші, а й цінні папери та валютні цінності.

Характеризуючи фінансову діяльність держави та органів місце­вого самоврядування, слід відзначити принципи її здійснення. До них належать загальноправові, галузеві, міжгалузеві принципи та прин­ципи окремих правових інститутів даної галузі права.

До загальноправових принципів відносять законність, принцип верховенства права, суверенітет держави, рівність усіх форм влас­ності та право власності народу України на природні об'єкти та інші принципи, закладені в Конституції України. Вони є визначальними для формування окремих галузевих наук.

У свою чергу безпосередньо галузеві принципи є базовими для визначення кола суб'єктів, що беруть участь у таких відносинах, та об'єктів правового регулювання цих відносин До галузевих принципів фінансової діяльності належать: 1) публічний характер фінансової діяльності держави та органів місцевого самоврядування. Наприклад, Закон України «Про Держав­ний бюджет України» на поточний рік. 2) оснований на конституційному принципі розподілу влад прин­цип розподілу функцій між представницькими органами та органа­ми виконавчої влади у сфері фінансової діяльності. 3) пріоритет представницьких органів держави та місцевого са­моврядування перед виконавчими органами; 4) пріоритет публічних видатків над доходами. Для держави видатки є первинними, а доходи — вто­ринними; 5) всебічний контроль у сфері фінансової діяльності держави, який пояснюється розумінням значення фінансів для виконання функцій державою.

Базуючись на вищезазначених принципах, держава реалізує роз­подільчу, перерозподільчу та контрольну функції фінансів. Це вира­жається переважно через методи фінансової діяльності. Методи, тобто способи здійснення фінансової діяльності держави, поділяють на три основні групи, що пов'язано з роллю та призначенням дер­жавних фінансів: 1) методи мобілізації фондів коштів; 2) методи роз­поділу фондів коштів; 3) методи використання фондів коштів.

Мобілізація— це комплекс заходів, які здійснюються у державі з метою планомірного формування

фондів коштів. Збирання коштів здійснюється за допомогою обов'яз­кового та добровільного метолів мобілізації. Обов'язковий метод являє собою, по суті, справляння податків, зборів та інших обов'яз­кових платежів, за рахунок яких і формуються переважно доходна частина бюджетної системи країни та цільові фонди коштів.

До добровільного методу мобілізації слід від­нести й позики, що здійснюються державою та органами місцевого самоврядування шляхом емісії державних або муніципальних цінних паперів з метою покриття дефіциту бюджету або виконання певних цільових програм

До основних методів розподілу коштів належать фінансування й кредитування. Фінансування — це безповоротний, безоплатний, цільовий відпуск коштів, що здійснюється на підставі затверджених фінансових планів з відповідного централізованого фонду коштів; кредитування — виділення коштів на певний термін на засада^ оплат-ності та поворотності з додержанням цільового призначення

До метолів використання фінансових ресурсів відносять пла­новість, цільовий характер використання коштів, ефективність та економію, науково-методологічний підхід у визначенні обсягів ви­датків, використання коштів у межах встановлених лімітів та інші методи.

Перелічені методи фінансової діяльності є основними, алена всіх етапах фінансової діяльності застосовується метод фінансового контролю. Його призначення є досить важливим, оскільки фінансові ресурси завжди обмежені, їх мобілізація й ви­трачання регламентуються спеціальними правовими нормами. Фінансовий контроль є постійним і всебічним, оскільки фактично охоплює всі аспекти діяльності держави, юридичних та фізичних осіб.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]