Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1-66.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
567.81 Кб
Скачать

36. Призначення та можливості системи лір-стк

Система ЛІР-CTK призначена для підбору та перевірки перерізів у стержневих елементах металоконструкцій відповідно до СНиП ІІ-23-81 «Стальные конструкции» та СНиП 2.01.07-85 «Нагрузки и воздействия».

Розрахунок виконується на одне чи декілька розрахункових сполучень зусиль чи навантажень (РСЗ чи РСН), отриманих із розрахунку конструкції. Вихідними даними для розрахунку сталевих конструкцій є файли *.#00.* з результатами розрахунку зусиль та РСЗ в системі ЛІР-ВІЗОР. Усі дані необхідні для розрахунку і конструювання металевих конструкцій зберігаються в каталозі результатів у файлах з розширенням *.hvc.

Результатами розрахунку є розміри перерізів елементів і коефіцієнт використання несучої здатності перерізів елементів (у %) за відповідними перевірками відповідно до вимог СНиП ІІ-23-81 «Стальные конструкции». Результати перевірки чи підбору видаються у вигляді текстових, HTML, xls (Excel) таблиць чи в графічному вигляді.

Робота ЛІР-СТК здійснюється на базі нормативних даних, що містять відомості про розрахункові характеристики сталей та розміри листового і сортаментного прокату. База сортаменту міститься в системі ЛІР-РС (редагований сортамент) і може бути відредагована та доповнена користувачем. Також можливе автоматичне проектування вузлів з’єднання сталевих елементів, зокрема: шарнірне та жорстке примикання двотаврової балки до колони; стик та спряження двотаврових балок; стик двотаврових колон; шарнірна та жорстка база колони двотаврового чи коробчастого перерізу; примикання зв’язків з одного чи двох кутників

37. Підбір та перевірка перерізів елементів металевих конструкцій

Підбір і перевірка перерізів можуть здійснюватися у двох режимах:

1) Наскрізний режим призначений для швидкого підбору або перевірки поперечних перерізів елементів усієї конструкції чи її довільного фрагменту. Цей розрахунок дозволяє отримати:

- таблиці результатів для довільного фрагменту чи всієї схеми. Результати створюються в текстовому, HTML, xls (Excel) форматах;

- наглядне уявлення про роботу перерізів розрахункової схеми. Колір елементів розрахункової схеми в режимі мозаїки відображає використання несучої здатності перерізів за перевірками за першою та другою групою граничних станів, дозволяючи візуально визначити перевантажені чи недовантажені елементи. Цю операцію зручно застосовувати для швидкого пошуку небезпечних перерізів.

2) Локальний режим дозволяє розрахувати окремий сталевий переріз за розрахунковим сполученням зусиль, що задаються. Режим застосовується для виконання простих інженерних задач, що стосуються безпосередньо розрахунку окремого елемента як за результатами роботи ПК ЛІРА, так і без них. Допускається здійснювати як багатоваріантний підбір, так і перевірку елемента. Локальний розрахунок дозволяє отримати дуже детальну інформацію про елемент. У вікні локального розрахунку можуть відображатися огинаючі епюри зусиль, таблиця з вихідними даними для розрахунку елемента і таблиця, що містить детальні результати розрахунку елемента і його поперечного перерізу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]