Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1-66.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
567.81 Кб
Скачать

33. Підбір та перевірка армування елементів пластин

Перевірка армування проводиться в системі ЛІР-АРМ локальний (ЛАВР).

Спочатку виконується введення або корегування поздовжньої та поперечної арматури в перерізі на 1 погонний метр довжини. При цьому може задаватися як кількість арматури та її діаметр, так і значення сумарної площі поперечного перерізу арматури.

Перевірка поперечного армування здійснюється за максимальною поперечною силою (із двох напрямків). Якщо поперечної арматури в одному з напрямів недостатньо, то видається повідомлення: "Переріз не проходить за умовою перевірки поперечної арматури на дію поперечної сили". Розрахунок припиняється.

Далі виконується перевірка поздовжньої арматури за першою та другою групами граничних станів на дію згинальних та крутого моментів і осьових сил. Якщо арматури недостатньо, то видаються повідомлення: "Переріз не проходить за умовами міцності" або "Переріз не проходить за умовами тріщиностійкості".

34. Призначення конструктивних елементів

Конструювання можливе тільки в стержневих елементах. Для того, щоб виконати конструювання залізобетонних стержневих елементів були введені наступні види елементів залежно від їх функціонального призначення і правил конструювання: БАЛКА; КОЛОНА.

Конструктивний елемент – це сукупність декількох скінченних елементів, які при конструюванні розглядатимуться як єдине ціле. Якщо конструктивний елемент складається з елементів виду БАЛКА, то на схемі він позначатиметься КБ,  КОЛОНА – КК.

У конструктивний елемент можуть входити тільки елементи з однаковим перерізом. Між ними не повинно бути розривів, вони повинні мати спільні вузли і лежати на одній прямій. Конструктивні елементи не можуть входити в склад інших конструктивних елементів чи груп уніфікації скінченних елементів.

Для розрахунку конструктивних елементів вибираються всі РСЗ для всіх перерізів елементів, що входять в конструктивний елемент.

35. Уніфікація елементів схеми

використовується, коли необхідно підібрати однакове армування для декількох елементів. Використовуються наступні типи уніфікації:

- всі перерізи уніфікуються між собою;

-  елементи уніфікуються між собою по відповідних перерізах;

- елементи уніфікуються між собою з врахуванням симетрії.

Для уніфікації по 2-у і 3-у типах потрібно, щоб кількість розрахункових перерізів в уніфікованих елементах була однаковою.

Підбір армування уніфікованої групи відбувається по найбільш небезпечних РСЗ, котрі виникли у всіх перерізах елементів уніфікованої групи. Перевірка армування для елементів уніфікованої групи проводиться по РСЗ, що виникають в кожному елементі, а не по РСЗ всієї уніфікованої групи.

Якщо елементи виду БАЛКА об'єднані в групу уніфікації, то на схемі вони будуть позначені УБ, а далі номер групи уніфікації. Для КОЛОН аналогічно УК, а далі номер групи уніфікації. Якщо елементам, об'єднаним в уніфіковану групу не призначений вид, то вони позначаються буквою У і номером групи уніфікації.

Також дозволяється уніфікація конструктивних елементів, коли необхідно підібрати для них однакове армування. При уніфікації конструктивних елементів необхідно, щоб кількість елементів, що входять в уніфіковані конструктивні елементи, розміри перерізів та кількість розрахункових перерізів елементів були однаковими.

Якщо конструктивні елементи виду БАЛКА об'єднані в групу уніфікації, то умовне позначення буде УКБ, а далі номер групи уніфікації конструктивних елементів. Аналогічно для елементів виду КОЛОНА – УКК, а далі номер групи уніфікації конструктивних елементів.

Пластинчаті елементи також можуть бути включені в групи уніфікації. При цьому БАЛКИ-СТІНКИ на схемі вони будуть позначені УТ,  ПЛИТИ – УП, ОБОЛОНКИ – УО, а далі номер групи уніфікації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]