Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lec_germany.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
97.28 Кб
Скачать

Джерела місцевого самоврядування:

  1. промисловий податок,

  2. податок на зарплату та торговий податок,

  3. податок на землю,

  4. акцизні податки на предмети розкоші,

  5. субсидії держави та землі.

4. Статус партій у Німеччині визначений в Основному законі та у Законі про політичні партії 1967 р. У відповідності до цих документів. Партією у Німеччині визнають об’єднання громадян, які формують політичну волю народу і складовими вільного демократичного процесу.

У ФРН існує система обмеженого плюралізму, яка базується на коаліції 2-х партій.

Для партійної системи Німеччини характерні такі напрями:

  • правоцентристський або консервативно-ліберальний (Християнсько-Демократичний Союз, Християнсько-соціальний союз, Вільна демократична партія);

  • лівоцентристський або соціал-демократичний (Соціал-демократична партія Німеччини, Партія демократичного соціалізму, «Зелені»);

  • право-радикальний (Націонал-демократична партія, Республіканська партія).

ХДС була заснована у 1945 р. К. Аденауером. Ідеологічну основу партії складають ідеї католицької та протестантської соціальних доктрин (про свободу особистості, соціальну функцію власності, підтримку приватної ініціативи та захист середнього власника від монополій та держави, принцип відповідальності знизу доверху – від особи до держави, виховну роль сім'ї тощо).

ХСС функціонує у межах Баварії, а на виборах виступає у блоці з ХДС.

Вільні ліберали (демократи) відстоюють традиційні ліберальні цінності, виступають за обмеження впливу релігійних організацій на політику і законодавче розширення прав і свобод громадян.

СДНП була заснована у 1905 р. і визнавала марксизм за провідну доктрину до 1950-х рр. У 1959 р. партія обрала за основу своєї діяльності традиційні цінності соціал-демократії – свобода, солідарність, справедливість. Сьогодні СДНП є виразником інтересів найманих робітників та дрібних власників. Виступає за обмеження великого капіталу, є досить ліберальною до емігрантів.

ПДС була утворена із колишньої соціалістичної партії Німеччини, відмовилась від комуністичної ідеології, перейшла на позиції соціал-демократії.

«Зелені» послідовно виступають за екологічну безпеку, пацифістські та соціальні цінності.

Радикальні партії виступають за: відстоювання твердого правового порядку, різке обмеження еміграційного потоку, який вважають загрозою національній безпеці Німеччини, за вигнання емігрантів за межі країни.

Саме посилення жорстких заходів у міграційному законодавці є одним із основних напрямків діяльності сучасних правих радикалів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]