Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт з митної.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
123.39 Кб
Скачать

2. Отримання практичних навичок роботи з документами і аналізу відомостей, які містяться в них, при здійсненні декларування товарів та інших предметів

Згідно Наказу від 20.04.05 № 314 «Про затвердження Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї», для здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв декларант подає до ПМО ВМД, заповнену згiдно з обраним митним режимом, її електронну копiю i документи встановлені КМУ від 01 лютого 2006 р. № 80 «Перелік документів, необхідних для здійснення митного контроля та митного оформлення товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України», обов'язкові серед них для подання:

1. Митна декларація;

2. Товарно-транспортний документ на перевезення;

3. Зовнішньоекономічний договір;

4. Рахунок (Invoice) або інший документ, який визначає вартість товару.

     На вимогу митного органу декларантом подаються й iншi документи, потрiбнi для здiйснення митного контролю та митного оформлення, подання яких визначено законодавством України.

ТзОВ фірма «РІВНЕ-ДЕК» перед тим як розпочати власну зовнішньоекономічну діяльність, пройшла обов'язкову акредитацію в органах Держмитслужби. Процедуру акредитації можна пройти як самостійно, так і за допомогою посередника (митного брокера), це зробила фірма «РІВНЕ-ДЕК».

Процедура акредитації проводиться відділом статистики митного органу, який перевіряє заявлені в обліковій картці дані та вносить їх до електронної бази даних митної системи України. Суб'єкту ЗЕД, який проходить акредитацію, може бути відмовлено в прийнятті на облік, якщо до митного органу подано не повний комплект необхідних документів або вони містять недостовірні дані. Документи необхідні для акредитації в митниці зазнечені в додатку 8.

На практиці я оформляла ВМД (додатки 12,13)відповідко до таких митних режимів:

  1. ІМ-40 - це митний режим за яким товари ввозяться на митну територію для вільного обігу без обмеження строку іх перебування та можуть використовуватись без будь-яких митних обмежень.

  2. ЕК-10 – це митний режим відповідно до якого товари вивозяться з України для вільного обігу без зобов*язання проїїх повернення та без встановлення умов їх використання за межами митної території України.

Умови розміщення:

  • подання документів,що засвідчують підстави та умови ввезення чи вивезення товарів, у тому числі наявність дозвільних документів згідно законодавства;

  • сплата податків і зборів;

  • дотримання вимог, щодо не тарифного регулювання, ліцензування.

Облікова картка суб'єкта ЗЕД - документ за формою, наведеною у додатку 7 до цього Порядку, що містить відомості про суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності та свідчить про постановку суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності на облік в енергетичній регіональній митниці. Перелік документів необхідних для поставки на облік суб'єкта ЗЕД декларантом:

• Підтвердження статуту підприємства;

• Підтвердження державної реєстрації;

• Підтвердження присвоєння коду платника податку;

• Підтвердження наявності рахунків;

• Підтвердження призначення відповідальних осіб за роботу з митницею;

• Інше (облікова картка, лист-заява, копії чотирьох листів паспорта керівника та відповідальних за роботу з митницею осіб).

У разі прийняття облікової картки працівником відділу статистики їй присвоюється обліковий номер та здійснюється запис у журналі обліку.

пункт призначення знаходиться на митній території України CIP – Миколаїв або DDP – Львів, то від фактурної вартості віднімається, але ці витрати повинні бути оформлені документально.

Оскільки основною метою діяльності будь-якого підприємства є отримання прибутку, про Правила ІНКОТЕРМС забувати не слід, оскільки, крім інших особливостей, під час здійснення зовнішньоекономічної діяльності великого значення набуває митне оформлення товару.

Використовуючи підчас проведення зовнішньоекономічних операцій різні умови ІНКОТЕРМС, підприємство може наблизити або навпаки, віддалити момент відвантаження, тим самим прискорити або відстрочити момент виникнення валового доходу.

На практиці мені показали багато прикладів застосування правил ІНКОТЕРМС, а такох я заповнила декларацію митної вартості (додаток 9) з допомогою декларанта та з використанням правил ІНКОТЕРМС-2010.