Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт з митної.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
123.39 Кб
Скачать

1. Оволодіння загальними засадами здійснення посередницької діяльності митного брокера

ТзОВ фірма «РІВНЕ - ДЕК» є декларантом. Декларант – це юридична чи фізична особа, яка здійснює декларування товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України. Декларант зобов’язаний(ст. 88 МКУ):

-здійснити декларування товарів і транспортних засобів відповідно до порядку, встановленого МКУ;

-на вимогу митного органу пред’явити товари і транспортні засоби для митного контролю і митного оформлення;

-надати митному органу передбачені законодавством документи і відомості, необхідні для виконання митних процедур;

-сплатити податки і збори. Митний брокер – це підприємство, яке здійснює декларування товарів і транспортних засобів і має ліцензію на право здійснення своєї діяльності, видану Державною митною службою України. Він здійснює посередницьку діяльність відповідно до прийнятих норм українського податкового Кодексу та ліцензійних умов, затверджених спеціальним уповноваженим органом з питань ліцензування. Митний брокер виконує повноваження в обсязі, встановленому за дорученням особи, яку він представляє, здійснювати будь-які операції, пов'язані з пред'явленням митному органу товарів, транспортних засобів та документів на них до митного оформлення. Він має право здійснювати свої функції з декларування товарів і транспортних засобів у будь-якому митному органі України(згідно 179 статті МКУ).

Для здійснення митно-брокерської діяльності потрібна ліценція. Ліцензування діяльності митних брокерів здійснюється на основі Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності". Органом ліцензування в даному випадку є ДМСУ. Законодавство передбачає певні умови провадження посередницької діяльності в Україні: страхава сума, приміщення та інші умови згідно Наказу від 26 березня 2004 р.№ 375/8974 «Ліцензійні умови провадження посередницької діяльності митного перевізника», вказані умови відповідають фірмі де я проходжу практику. Для отримання ліцензії потрібно написати заяву, яку я на практизі з допомогою керівника заповнила (додаток 1).До заяви потрібно додати такі документи:копія свідоцтва про державну реєстрацію суб’єкта господарювання/копія довідки про внесення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України,копія договору страхування власної діяльності (додаток 2). ТзОВ «РІВНЕ-ДЕК» мають ліцензію (додаток 3). Згідно ліценційних умов для провадження посередницької діяльності ТзОВ «РІВНЕ-ДЕК» має представника митного брокера, який заключає з митним брокером трудову угоду. Крім того ліценційні умови передбачають можливість одночасно бути митним брокером і представником митного брокера. Представник митного брокена здійснює свою діяльність на основі кваліфікаційного посвідчення (додаток 4). Для цього він здає іспит згідно наказу ДМСУ "Про затвердження Порядку прийняття іспиту у представників митних брокерів". Для його здачі потрібно написати заяву (додаток 5).

Митний брокер виконує прийняті на себе повноваження в обсягах, встановлених у договорі за дорученням від клієнта, якого він представляє, для здійснення будь-яких операцій, пов'язаних з поданням на перевірку товарів або транспорту митному органу і пред'явленню документів на цей товар або транспортні засоби для митного оформлення. Митний брокер представляє інтереси в митних і контролюючих органах, крім митного оформлення він допоможе оформити дозвільні документи і висновки, а також підготувати комерційну і товаросупроводжувальну документацію, проконсультуємо клієнтів у питаннях оподатковування зовнішньоекономічних операцій. Договір доручення – це документ, який залючається між митним брокером і клієнтом, я його склала на практиці (додаток 6).

При здійсненні митного оформлення фірма ТзОВ «РІВНЕ-ДЕК», що здійснює декларування на підставі договору, виконує обов'язки і несе відповідальність у повному обсязі як власник (володілець), що самостійно переміщує товари чи інші предмети через митний кордон України.

Декларант фірми ТзОВ «РІВНЕ-ДЕК» здійснює свою роботу відповідно до всіх законодавчих документів, без порушення митних правил.