Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2. шпори на гос на по аудиту.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
117.54 Кб
Скачать
  1. Професійна етика аудитора.

В професійній сфері існує два етичних аспекти – загальна етика (духовний аспект) і професійна етика (практичний аспект).

Найважливішими принципами професійної етики аудитора є:

1Незалежність і об’єктивність . Незалежність в роботі аудитора проявляється в тім, що його заключення по фінансовій діяльності повинно бути відокремлено від різного роду впливу клієнта, інвесторів, податкової інспекції. Це можливо, коли аудитор діє чесно і об'єктивно. Об'єктивність означає, що заключення аудитора основане безперечно по відношенню до клієнтах і другим заінтересованим особам (банкам, інвесторам, окремим акціонерам). Потрібно також відмітити, що у аудитора складаються особові специфічні відносини з клієнтом, так як він отримує від нього гонорар за працю, а також може представляти окремі конструктивні консультаційні послуги і бути заінтересованим, щоб не загубити його в майбутньому.

2Чесність Чесність в проведенні аудитором заключається в правдивім заключенні, відповідній дійсності реальності.

3Компетентність і високий технічний рівень

4Обов’язки перед клієнтом

5Конфіденційність заключається в тому, що отримані в процесі аудиту факти, інформацію, дані про фірму-клієнта аудитор не має права розкривати третій стороні (за виключенням, коли на це є згода клієнта) і використовувати для корисних цілей чи з ціллю нанесення шкоди іншій особі.

  1. Міжнародні стандарти аудиту та положення з практики аудиту, короткий їх огляд.

Міжнародні стандарти аудиту (МСА) - міжнародні професійні стандарти для здійснення аудиторської діяльності. Вони видаються Міжнародною федерацією бухгалтерів через Комітет з міжнародних стандартів аудиту та підтвердження достовірності інформації.

200 - Загальні цілі незалежного аудитора та проведення аудиту у відповідності з Міжнародними стандартами аудиту 210 - Умови аудиторських завдань 220 - Контроль якості аудиту фінансової звітності 230 - Аудиторська документація 240 - Відповідальність аудитора з розгляду шахрайства в час аудиту фінансової звітності 250 - Облік законів і нормативних актів при аудит фінансової звітності 260 - Обмін інформацією з особами, наділених повноваженнями керівними 265 - Повідомлення про недоліки системи внутрішнього контролю особам, наділеним керівними повноваженнями і керівництву суб'єкта 300 - Планування аудиту фінансової звітності 315 - Визначення і оцінка ризиків суттєвих викривлень на основі розуміння суб'єкта і його середовища 320 - Суттєвість у плануванні і проведенні аудиту 330 - Дії аудитора у відповідь на оцінені ризики 402 - Аудит суб'єктів, користуються послугами обслуговуючих організацій 450 - Оцінка спотворень, виявлених в ході аудиту 500 - Аудиторські докази 501 - Аудиторські докази - додатковий розгляд особливих статей 505 - Зовнішні підтвердження 510 - Первинні аудиторські завдання - початкові сальдо 520 - Аналітичні процедури 530 - Аудиторська вибірка 540 - Аудит розрахункових оцінок, включаючи розрахункові оцінки справедливої вартості і відповідних розкриттів 550 - Пов'язані сторони 560 - Подальші події 570 - Безперервність діяльності 580 - Заяви керівництва 600 - Спеціальні розгляду - Аудит фінансової звітності групи (включаючи роботу аудиторів компонентів) 610 - Використання роботи внутрішніх аудиторів 620 - Використання роботи експерта аудиту 700 - Формування думки і висновок щодо фінансової звітності 705 - Модифікації думки в висновок незалежного аудитора 706 - Абзац, що привертає увагу, і інші пояснювальні параграфи в висновок незалежного аудитора 710 - Порівнянні дані - відповідні показники і велика фінансова звітність 720 - Відповідальність аудитора відносно іншої інформації в документи, що містять проаудированную фінансову звітність 800 - Аудит фінансової звітності складеної відповідно до завдань спеціального призначення 805 - Аудит окремих фінансових звітів і певних елементів, рахунків і статей фінансової звітності 810 - Завдання про складання звіту за узагальненої фінансової звітності

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]