Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
конспект по пр 1444.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
77.82 Кб
Скачать

Загальнопрофільні дисципліни:

Засоби зв’язку та спеціальна техніка. Вивчаються науково-технічні засоби, що використовуються працівниками служб, органів і підрозділів внутрішніх справ при виконанні функціональних обов’язків з охорони громадського порядку , проведення оперативно-розшукових заходів, а також аналізується практичний досвід їх застосування.

Зміст навчання визначається відповідними навчальними і тематичними планами, що складаються працівниками, які відповідають за організацію службової підготовки, разом з галузевими службами з урахуванням специфіки діяльності служби (підрозділу). Проводять заняття фахівці відповідних служб.

Медична підготовка. Відпрацьовуються навички надання долікарської допомоги особам, які її потребують.

Заняття з медичної підготовки проводять фахівці медичної служби. Зміст медичної підготовки визначається відповідними навчальними та тематичними планами, що складаються працівниками, які відповідають за службову підготовку разом з фахівцями медичної служби.

Заняття з цивільної оборони проводяться згідно з програмою, яка розробляється службою ВМР і ЦО МВС України, ГУМВС, УМВС, УМВСТ.

Стройова підготовка здійснюється в ході стройових оглядів (при переході працівників на літню та зимову форму одягу), а також перед початком занять, службових нарад та розводів нарядів на службу, згідно із Стройовим статутом Збройних Сил.

Статути і топографія вивчаються самостійно.

Службова підготовка в ГУМВС, УМВС, УМВСТ проводиться:

На навчальних зборах у групах начальників ГУМВС, УМВС, УМВСТ (один раз на квартал, протягом двох днів), з функціональної, вогневої та фізичної підготовки - з начальниками служб, органів і підрозділів ГУМВС, УМВС, УМВСТ та особами, зарахованими в резерв на висунення на ці посади, за спеціально розробленими штабами та кадровими апаратами ГУМВС, УМВС, УМВСТ програмами.

У навчальних групах за місцем роботи - з рядовим і начальницьким складом у повному обсязі програми службової підготовки (додаток 6).

Начальникам служб, органів і підрозділів внутрішніх справ у разі необхідності дозволяється додатково планувати і проводити заняття з особовим складом із функціональної підготовки з урахуванням стану оперативної обстановки та інтересів служби понад відведені на навчання години.

Практичні стрільби з табельного пістолета проводяться протягом всього календарного року. З працівниками оперативних служб, ДАІ, підрозділів ППСМ, дільничними інспекторами міліції - 24 заняття (по 2 навчально-тренувальні стрільби на місяць).

Перевірка стану професійної підготовки кадрів

Контроль за організацією і станом професійної підготовки особового складу органів внутрішніх справ здійснюється систематично. Мета контролю – перевірка організації якості навчання на всіх видах курсової підготовки, в системі службової підготовки і самостійного навчання, а також проходження стажування, засвоєння працівниками програмного матеріалу та вміння застосовувати здобуті знання на практиці, наявності і стану навчально-матеріальної бази.

Перевірка стану проф.. підготовки кадрів органів внутрішніх справ здійснюється під час:

- інспектування органу (підрозділу) внутрішніх справ;

- контрольних перевірок;

- підсумкових перевірок стану службової підготовки особового складу;

- цільових перевірок.

Перевірка професійної підготовки кадрів є складовою частиною інспектування служб, органів, підрозділів внутрішніх справ та навчальних закладів МВС України.

Представники відповідних служб разом з працівниками підрозділів професійної підготовки дають оцінку рівню професійних знань особового складу служб, органів і підрозділів внутрішніх справ України згідно з п. 11 цієї Настанови.

Перевірка професійної підготовки здійснюється в обсязі програми, яка вивчається особовим складом.

Підсумкові перевірки стану професійної підготовки кадрів проводяться після закінчення кожного навчального року в червні. Перевірці підлягають усі служби, органи, підрозділи внутрішніх справ, навчальні заклади МВС України, при цьому не менше однієї третини з них перевіряються комісіями Міністерства, ГУМВС, УМВС, УМВСТ, а решта - керівниками служб, органів, підрозділів внутрішніх справ, ректорів вищих навчальних закладів самостійно.

На підсумкових перевірках весь рядовий і начальницький склад органів внутрішніх справ підтверджує свій професійний рівень шляхом проведення його тестування зі службової підготовки за встановленими нормативами і критеріями оцінки.

Працівники, які отримали незадовільну оцінку з одного з видів службової підготовки, підлягають позачерговому атестуванню для вирішення питання про доцільність їх перебування на займаних посадах та на службі в органах внутрішніх справ.

Порядок оцінки результатів професійної підготовки рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ

Оцінка функціональної підготовки:

Індивідуальна оцінка з функціональної підготовки рядового і начальницького складу визначається на підставі перевірки знань законів України, нормативних актів, теоретичних знань і практичних навиків по лінії роботи, уміння застосовувати ці знання і техніку в практичній діяльності. За результатами оцінювання таких знань встановлюються оцінки:

- «відмінно», якщо працівник глибоко вивчив і твердо засвоїв нормативні акти і інший учбовий матеріал, послідовно і вичерпно відповів на поставлені питання, чітко і впевнено працював з технікою;

- «добре», якщо працівник твердо знає нормативні акти, інший навчальний матеріал, відповів на поставлені запитання правильно, без навідних запитань, і правильно працював з технікою;

- «задовільно», якщо працівник знає основні нормативні акти і навчальний матеріал, але на поставлені питання відповідь давав нечітко і неповно, при роботі з технікою допустив помилки;

- «незадовільно», якщо працівник не зміг дати повну і правильну відповідь на поставлені питання і при роботі з технікою допускав грубі помилки, які впливають на якість виконаної роботи.

Оцінка службі, органу, підрозділу з функціональної підготовки складається з індивідуальних оцінок і визначається:

- «відмінно», якщо не менше 90% працівників, які складали заліки, мають позитивну оцінку, при цьому не менше половини з них отримали оцінку “відмінно”.

- «добре», якщо не менше 85% працівників, які складали заліки, мають позитивну оцінку, при цьому не менше 50% з них отримали оцінку «добре».

- «задовільно», якщо не менше 80% працівників, які складали заліки, отримали позитивні оцінки.