Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
конспект по пр 1444.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
77.82 Кб
Скачать

ЗАТВЕРДЖУЮ

Начальник Феодосійського МВ

ГУМВС України в АР Крим

полковник міліції

Ністрян а.Ф.

«_____» _____________ 2011 р.

ПЛАН-КОНСПЕКТ

проведення заняття з функціональної підготовки

ТЕМА: «Організація професійної підготовки осіб рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ України (Наказ МВС України від 25.11.2003 № 1444)».

НАСТАНОВА

з організації професійної підготовки осіб рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ України

Загальні положення

Професійна підготовка рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ України - це організований, безперервний і цілеспрямований процес з оволодіння знаннями, спеціальними уміннями і навичками, необхідними для успішного виконання оперативно-службових завдань.

Настанова визначає порядок організації професійної підготовки особового складу органів внутрішніх справ.

Завдання і зміст навчання працівників органів внутрішніх справ визначаються вимогами законів України «Про міліцію», «Про освіту», «Про професійно-технічну освіту», міжнародними угодами, ратифікованими Україною, нормативними актами МВС України, а також цією Настановою і безпосередньо відображаються у навчальних, тематичних планах, програмах, розкладах занять.

Система професійної підготовки включає основні організаційні види навчання (додаток 1), які забезпечують його безперервність.

      • Початкова підготовка.

  • Підвищення кваліфікації.

  • Перепідготовка.

  • Стажування.

  • Службова підготовка.

  • Навчання в аспірантурі, ад’юнктурі та докторантурі.

  • Самостійна підготовка.

    • Основними завданнями професійної підготовки є :

- оволодіння необхідними знаннями і спеціальними навичками для успішного виконання обов’язків з охорони громадського порядку і боротьбі зі злочинністю та інших оперативно-службових завдань;

- підвищення професіоналізму працівників органів внутрішніх справ шляхом удосконалення спеціальних навиків;

- зміцнення зв’язків з населенням, забезпечення працівниками міліції прав людини в ході виконання ними службових обов’язків, підвищення рівня загальної культури рядового і начальницького складу;

- розвиток у працівників органів внутрішніх справ особистих високоморальних якостей, патріотизму і відповідальності, здібностей до ініціативних дій, сумлінного виконання професійного обов’язку.

Результати навчання в системі професійної підготовки відбиваються в свідоцтві сертифікаті про закінчення початкової підготовки, свідоцтві про підвищення кваліфікації (перепідготовку)(додаток 2), та картці обліку професійної підготовки (додаток 3), які є головними документами, що посвідчують професійний рівень співробітників. Відомості, що в них містяться, обов’язково враховуються при атестуванні, направленні працівників до навчальних закладів, просуванні по службі та присвоєнні чергових спеціальних звань.

Облік професійної підготовки в галузевих службах, міськрайлінорганах та підрозділах внутрішніх справ здійснюється заступниками начальників по роботі з особовим складом, а де їх немає - працівниками, яким доручена ця робота (облік ведеться за посадами і прізвищами).