Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
конспект по пр 1444.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
77.82 Кб
Скачать

Початкова підготовка

  • Кандидати на службу в органах внутрішніх справ на посади працівників міліції, державної пожежної охорони, державної служби охорони проходять курсову початкову підготовку.

  • Курси початкової підготовки проводяться на базі вищих навчальних закладів МВС України та училищ професійної підготовки.

  • Порядок прийняття на курси початкової підготовки кандидатів на службу в органах внутрішніх справ на базі вищих навчальних закладів МВС України, в училищах професійної підготовки, їх фінансове та матеріальне забезпечення визначається Положенням про організацію початкової підготовки працівників органів внутрішніх справ України

Підвищення кваліфікації.

Підвищення кваліфікації - це вид навчання, спрямований на послідовне оволодіння новими знаннями та вдосконалення професійної майстерності, підвищення морально-ділових якостей, вивчення найновіших досягнень науки і техніки, використання позитивного досвіду в роботі.

Працівники органів внутрішніх справ направляються на навчання в інститути, на факультети, курси підвищення кваліфікації (навчальні збори) з відривом від роботи за конкретною спеціалізацією або посадою один раз на 5 років.

Навчання .

Керівного (від начальника відділення, їм рівних і вище), професорсько-викладацького складу і наукових працівників департаментів, головних управлінь, самостійних управлінь і відділів МВС України, ГУМВС, УМВС, УМВСТ, навчальних закладів і науково-дослідних установ МВС України, училищ професійної підготовки ГУМВС, УМВС, органів і підрозділів внутрішніх справ проводиться у навчальних закладах (підрозділах) МВС України або інших міністерств, а також на науково-практичних конференціях та семінарах-нарадах. Організовуються ДРП МВС України за заявками вище перелічених підрозділів ВС.

Строки навчання на курсах підвищення кваліфікації і перепідготовки встановлюються з відривом від роботи до 1 місяця.

Розрахунок потреби місць для підвищення кваліфікації робиться за кожною службою і посадовою категорією працівників. Загальна потреба у підвищенні кваліфікації визначається, виходячи із штатної чисельності, за кожною категорією працівників (за станом на останній рік) за відрахуванням некомплект особового складу, працівників, які навчаються в аспірантурі, ад’юнктурі, докторантурі, на заочних і вечірніх факультетах і відділеннях навчальних закладів, осіб, які підлягають звільненню з органів внутрішніх справ у запланований період, і жінок, які перебувають у відпустці по вагітності, пологах і догляду за дитиною або які мають дітей віком до восьми років, а також осіб зі стажем роботи в займаній посаді менше 3 років.

Перепідготовка

Перепідготовка - це вид навчання, який здійснюється з метою одержання особами рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ нової спеціальності або в разі переміщення їх на іншу роботу, виконання якої потребує нових знань, умінь і навичок.

Перепідготовка організовується у вищих навчальних закладах МВС України або інших міністерств і відомств, в училищах професійної підготовки, навчальних центрах підготовки працівників органів внутрішніх справ ГУМВС, УМВС, ДДСО та за місцем служби працівника.

Строки перепідготовки у навчальних закладах, училищах професійної підготовки, навчальних центрах підготовки ГУМВС, УМВС, ДДСО для рядового і начальницького складу встановлюються до 1 місяця з відривом від роботи.