Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
наказ 551.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
71.17 Кб
Скачать

3. Анулювання пп

     3.1. ПП анулюється по закiнченнi строку його дiї.

     ПП може бути також анульоване за письмовою заявою суб'єкта ЗЕД та з iнiцiативи митного органу призначення, у якому було оформлене це ПП, на пiдставi рiшення начальника вiддiлу контролю за перемiщенням товарiв (далi - ВКПТ) митного органу призначення або особи, що його замiщує, тiльки якщо за цим ПП ще не розпочато перемiщення товарiв.

     3.2. Якщо особа, яка подала ПП, бажає його анулювати, то вона подає митному органу, яким було оформлене це ПП, письмову заяву про це. У такому разi посадова особа ВКПТ митного органу призначення перевiряє за Єдиною автоматизованою iнформацiйною системою Держмитслужби України (далi - ЄАIС Держмитслужби) вiдсутнiсть факту ввезення товарiв за заявленим до анулювання ПП.

     3.3. За вiдсутностi факту ввезення товарiв за заявленим до анулювання ПП начальник ВКПТ митного органу призначення або особа, що його замiщує, приймає рiшення про анулювання цього ПП i проставляє на заявi суб'єкта ЗЕД вiдповiдну резолюцiю. Пiсля повторної перевiрки в ЄАIС Держмитслужби вiдсутностi факту ввезення товарiв за заявленим до анулювання ПП посадова особа ВКПТ митного органу призначення в оперативному режимi передає до ЄАIС Держмитслужби iнформацiю про анулювання ПП i зняття його з контролю.

     3.4. Примiрник ПП перекреслюється, у графi "А" вчиняється запис "Анульовано за заявою вiд ________ N ______" (зазначаються дата реєстрацiї та вхiдний номер заяви).

     При формуваннi митним органом призначення справи про анулювання до заяви суб'єкта ЗЕД обов'язково долучаються:

     примiрник ПП, поданий суб'єктом ЗЕД;

     роздрукований з ЄАIС Держмитслужби витяг з електронної копiї цього ПП, який пiдтверджує вiдсутнiсть факту ввезення товарiв за заявленим до анулювання ПП.

     Примiрники анульованого ПП i всi зазначенi документи зберiгаються в митному органi призначення.

4

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]