Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
наказ 551.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
71.17 Кб
Скачать

Порядок заповнення й використання попереднього повiдомлення митного органу про намiр увезти товари на митну територiю України

1. Загальнi положення

     1.1. У разi передбаченого статтею 93 Митного кодексу України завчасного повiдомлення митного органу декларантом про намiр увезти товари на митну територiю України митному органу за мiсцезнаходженням суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi (далi - суб'єкт ЗЕД), на адресу якого ввозитимуться товари, подається попереднє повiдомлення (далi - ПП), яке оформлюється вiдповiдно до вимог глави 4 Положення про порядок здiйснення контролю за доставкою вантажiв у митницi призначення, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 08.12.98 N 771 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 22.01.99 за N 42/3335 (зi змiнами) (далi - Положення).

     ПП виготовляється й заповнюється за допомогою друкувального пристрою персональної електронної обчислювальної машини на аркушах паперу формату А4 у формi, яка вiдповiдає бланкам унiфiкованого адмiнiстративного документа форми МД-2 (МД-3), i мiстить вiдомостi про товар, який увозитиметься на митну територiю України.

     1.2. ПП i його електронна копiя подаються декларантом митному органу в порядку, визначеному пунктами 4.4 i 4.5 Положення.

     Подання ПП виключно в електронному виглядi регламентується Iнструкцiєю iз заповнення та використання попереднього повiдомлення в електронному виглядi, затвердженою наказом Державної митної служби України вiд 12.12.2005 N 1220 i зареєстрованою в Мiнiстерствi юстицiї України 15.12.2005 за N 1505/11785.

     1.3. ПП оформлюється на одну партiю товару. При цьому термiн "партiя товару" розумiється в значеннi, наведеному в Положеннi про вантажну митну декларацiю, затвердженому постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.06.97 N 574 (зi змiнами).

     На бажання суб'єкта ЗЕД ПП може бути оформлене при ввезеннi на митну територiю України товарiв через один i той же митний орган вiд одного вiдправника на адресу одного одержувача:

     на довiльно обраний суб'єктом ЗЕД обсяг однорiдних товарiв, що ввозитимуться в межах одного зовнiшньоекономiчного договору (контракту);

     на комплектний об'єкт або декiлька партiй товарiв - складових комплектного об'єкта.

     1.4. ПП подається у двох примiрниках.

     Пiд час прийняття ПП посадова особа митного органу перевiряє правильнiсть заповнення ПП i його електронної копiї, присвоює їм реєстрацiйний номер та на зворотному боцi обох паперових примiрникiв ПП проставляє вiдтиск штампа "Пiд митним контролем", чим засвiдчує взяття цього документа на контроль.

     Один примiрник ПП з реєстрацiйним номером i штампом митного органу повертається особi, яка подала ПП, другий зберiгається в митному органi в окремiй тецi для поставлених на контроль ПП.

     ПП чинне протягом трьох мiсяцiв з дня прийняття його митним органом, тобто з дня присвоєння ПП реєстрацiйного номера та проставлення на його паперових примiрниках вiдтиска штампа "Пiд митним контролем". Пiсля закiнчення цього строку здiйснення пропуску товарiв за цим ПП забороняється.

     Iнформацiя з вiдтиска штампа "Пiд митним контролем" заноситься до графи "D" електронної копiї ПП.

     1.5. При митному оформленнi в заявленому митному режимi товарiв, увезених з використанням ПП, посадова особа митного органу призначення на зворотному боцi примiрника ПП, який зберiгається в митному органi, зазначає номер вiдповiдної вантажної митної декларацiї та проставляє поряд з ранiше проставленим вiдтиском штампа "Пiд митним контролем" ще один вiдтиск такого штампа.

     1.6. Оформлення ПП на товари вартiстю менше нiж еквiвалент 100 євро здiйснюється тiльки за умови звернення їх власника або вповноваженої особи до митного органу iз заявою про потребу митного оформлення таких товарiв.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]