Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
наказ 551.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
71.17 Кб
Скачать

2. Заповнення пп

     2.1. Декларантом заповнюються такi графи ПП: 1, 2, 3, 8, 26, 29, 31, 33, 35, 42, 54.

     Графа 7 заповнюється посадовою особою митного органу.

     Iншi графи ПП не заповнюються.

     2.2. Опис граф ПП

     Графа 1 "Тип декларацiї"

     У першому пiдроздiлi графи проставляється лiтерний код напрямку перемiщення товарiв "IМ", другий пiдроздiл не заповнюється, у третьому пiдроздiлi проставляється лiтерний код "ПП".

     Графа 2 "Вiдправник/Експортер"

     Зазначаються вiдомостi про вiдправника:

     iдентифiкацiйний код платника податкiв за Єдиним державним реєстром пiдприємств та органiзацiй України (далi - ЄДРПОУ) або iдентифiкацiйний номер платника податкiв за Державним реєстром фiзичних осiб - платникiв податкiв та iнших обов'язкових платежiв (далi - ДРФО) (за наявностi) - у правому верхньому кутку;

     найменування й мiсцезнаходження юридичної особи або прiзвище, iм'я, по батьковi фiзичної особи, її мiсце проживання й вiдомостi про документ, що посвiдчує особу.

     Якщо вiдправник - нерезидент, то в графi зазначаються найменування та мiсцезнаходження юридичної особи або прiзвище, iм'я, по батьковi (за наявностi) й мiсце проживання фiзичної особи.

     Графа 3 "Додатковий аркуш"

     Заповнюється, якщо використовуються додатковi аркушi ПП.

     У першому пiдроздiлi графи зазначається порядковий номер аркуша ПП, у другому - загальна кiлькiсть аркушiв ПП, включаючи додатковi аркушi.

     Наприклад, якщо є один аркуш ПП з двома додатковими, то в першому належить зазначити "1/3", у першому додатковому аркушi - "2/3", у другому - "3/3".

     Якщо додатковi аркушi не використовуються або використовуються специфiкацiї довiльної форми, то в графi зазначається "1/1".

     Якщо використовуються формуляри-специфiкацiї форми МД-8, то графа не заповнюється.

     Графа 8 "Одержувач/Iмпортер"

     Наводяться вiдомостi про одержувача товарiв:

     iдентифiкацiйний код платника податкiв за ЄДРПОУ або iдентифiкацiйний номер платника податкiв за ДРФО (за наявностi) - у правому верхньому кутку;

     найменування та мiсцезнаходження юридичної особи або прiзвище, iм'я та по батьковi фiзичної особи, її мiсце проживання й вiдомостi про документ, що посвiдчує особу.

     У нижнiй частинi графи пiсля знака "N" проставляється iдентифiкацiйний номер одержувача, який формується за схемою, наведеною в додатку 1 до Iнструкцiї про порядок заповнення вантажної митної декларацiї, затвердженої наказом Держмитслужби України вiд 09.07.97 N 307 i зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 24.09.97 за N 443/2247 (зi змiнами).

     Якщо одержувач - нерезидент, то в графi зазначаються найменування та мiсцезнаходження юридичної особи або прiзвище, iм'я, по батьковi (за наявностi) фiзичної особи й мiсце її проживання.

     Графа 26 "Вид транспорту в межах країни"

     Зазначається код транспортного засобу згiдно з Класифiкатором видiв транспорту, наведеним у додатку 4 до наказу Держмитслужби України вiд 09.07.97 N 307 "Про затвердження Iнструкцiї про порядок заповнення вантажної митної декларацiї", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 24.09.97 за N 443/2247 (зi змiнами).

     Графа 29 "Митниця на кордонi"

     Зазначаються найменування митного органу, через який передбачається перемiщення товарiв, i його п'ятизначний цифровий код вiдповiдно до Класифiкатора митних органiв та їх структурних пiдроздiлiв, спецiалiзованих митних установ та органiзацiй, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 26.04.2006 N 335 (зi змiнами).

     Графа 31 "Вантажнi мiсця та опис товару" "Маркування та кiлькiсть - номери контейнерiв - опис товару"

     Зазначаються данi про товар, потрiбнi для його iдентифiкацiї за заявленим у графi 33 ПП товарним кодом згiдно з Українською класифiкацiєю товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi (далi - УКТЗЕД).

     Для товарiв, що перевозяться в контейнерах, проставляються кiлькiсть контейнерiв та їх номери.

     Якщо товар, що декларується, займає не весь контейнер, то пiсля номера контейнера зазначається "частина".

     Якщо код заявленого товару згiдно з УКТЗЕД збiгається з кодом товару, до якого вiдповiдно до законодавства України слiд застосовувати заходи гарантування доставки цих товарiв у митницi призначення, але товар за своїми описом або характеристиками не вiдповiдає товаровi, щодо якого цi заходи повиннi застосовуватися, то в графi наводиться опис товару, який повинен однозначно пiдтверджувати таку невiдповiднiсть.

     Якщо пiдприємством, яке надає транспортно-експедицiйнi послуги, увозиться на митну територiю України консолiдований вантаж, який буде доставлений в один митний орган призначення, то в графi зазначається:

"Консолiдований вантаж. Усього

 

(кiлькiсть найменувань товарiв за специфiкацiями довiльної форми)

найменувань(ня) товарiв згiдно зi специфiкацiями

 

(зазначаються дати й номери специфiкацiй)

на ____ аркушах".

     У правому нижньому пiдроздiлi графи в спецiально видiленому полi зазначаються кiлькiсть заявленого товару в додатковiй одиницi вимiру, передбаченiй для цiєї товарної позицiї за УКТЗЕД, i скорочена назва цiєї одиницi вимiру. Якщо для товару застосовується основна одиниця вимiру за УКТЗЕД, то правий нижнiй пiдроздiл графи не заповнюється.

     Графа 33 "Код товару"

     У першому пiдроздiлi графи зазначається чотиризначний код товару згiдно з УКТЗЕД.

     Структурно код записується без пропускiв та iнших розподiлювальних знакiв.

     Якщо пiдприємством, яке надає транспортно-експедицiйнi послуги, увозиться на митну територiю України консолiдований вантаж, який буде доставлений в один митний орган призначення, то в першому пiдроздiлi графи наводиться умовно визначений чотиризначний код товару згiдно з УКТЗЕД - "9904".

     Графа 35 "Вага брутто (кг)"

     Наводиться вага брутто (у кiлограмах) товару, зазначеного в графi 33 ПП.

     Графа 42 "Фактурна вартiсть товару"

     Наводиться фактурна вартiсть товару, заявленого в графi 33 ПП, вiдповiдно до рахунка-фактури, яким супроводжується товар.

     Графа 54 "Мiсце та дата"

     Зазначаються мiсцезнаходження (мiсце проживання) декларанта, дата заповнення ПП, прiзвище, iнiцiали, посада особи - спiвробiтника пiдприємства-декларанта, проставляється її особистий пiдпис, а також наводяться номер телефону декларанта, номер Квалiфiкацiйного свiдоцтва особи, уповноваженої на декларування. Цi вiдомостi завiряються печаткою пiдприємства-декларанта (за наявностi).

     Ця печатка також проставляється на вiльному полi над графою 33 додаткових аркушiв ПП i на кожному аркушi специфiкацiї довiльної форми (у разi використання специфiкацiї замiсть додаткових аркушiв).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]