Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОТЧЕТ ПО ТЕХНОЛОГИЧЕСКОЙ ПАРКТИКИ ТАВРИЯ.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
185.34 Кб
Скачать

1.3. Формування ассортименту товарiв на торговельному підприємстві

Формування асортименту – це процес пiдбору групп, видiв рiзновидностей товарiв, що здiйснюеться постiйно у всiх ланках товаропросу -вання ( вiд виробника до споживача ), вiдповiдно до попиту населення з метою найбiльш повного його задоволення.

Формування асортименту товарiв - складний процес , на який впливае цiла низка чинникiв.

Етапи формування ассортименту товарiв:

-встановлення перелiку групп i пiдгруп товарiв, якi будуть реалiзовуватися на пiдприемствi;

-встановлення кiлькостi рiзновидiв товарiв по кожному найменуваннi;

-розподiл окремих групп i пiдгруп товарiв мiж споживачами комплексами i мiкро--комплексами, постiйного i сезонного характеру;

-розробка конкретного ассортиментного перелiку товарiв.

За допомогою ассортиментного перелiку Пп тц»таврія +» здiйснюе систематичний контроль за повнотою i стабiльнiстю ассортименту товарiв.

У торвогому центрi пп тц»таврія +» торговий асортимент товарів відповідає попиту населення. Він постійно змінюється, розширяється, оновлюється і гнучко змінюється залежно від попиту населення.

Торговий асортимент тісно пов'язаний з товарними запасами і управлінням ними. Так, розширення ассортименту товарів на торговельному підприємстві пп тц»таврія +», вимагало збільшення товарних запасів і ускладнення методів управління. З цією метою товари об'єднали в окремі групи і підгрупи по різних ознаках: призначенню, властивостям і частоті попиту. Що стосуеться асортименту товарiв в Пп тц»таврія +», можно трохи скоротити ассортимент товарноi групи «Суббота» ,та «семерка». Попит на товари цих товарних групп значний ,оскiльки ця продукцiя дешева, але ii дуже багато.

У вiддiлi «товари для дому» необхiдно розширити такий ассортимент товарiв як постільна білизна, посуд(кавоварки),. Багато споживачiв цiкавляться данним товарами.

Асортиментиний перелiк на пiдприемствi велекий. Щоб його оновити необхiдно детально вивчити попит населення. Можна заключити угоду з iноземними постачальниками на поставку деяких товарiв, у таких країнах як: Франція, Китай, Росія; які виготовляють такі товари як: посуд, іграшки, новорічні ялинки.

Так само можна заключити угоди на поставку товарів з вітчизняними фірмами,як «evrogrup»,«семерка»,«українська зірка». Які виготовляють такі товари як:одноразовий посуд,пакети для сміття,серветки,тобто ті товари які легко зберігати і в нього великі терміни зберігання.легкі у зберігані.

1.4.Аналiз результатiв фiнансово – господарськоi дiяльностi пiдприемства

Фінансово-господарська діяльність підприємства будь-якої організаційно-правової форми і власності розпочинається з формування статутного фонду.

Статутний фонд - це виділені підприємству або залучені ним на засадах, визначеним ним законодавством, фінансові ресурси у вигляді грошових коштів або вкладень у майно, матеріальні цінності, нематеріальні активи, цінні папери, що закріплені за підприємством на праві власності або повного господарського відання. За рахунок статутного фонду підприємство формує свої власні (основні та оборотні) кошти. Порядок і джерела формування статутних фондів залежить від типу підприємства і форми власності.

Облік надходження товарів і їх реалізації є основною ділянкою бухгалтерського обліку торговельного підприємства пп тц»таврія +», що забезпечує визначення і контроль точністі і об’єктивності основного показника діяльності підприємства - обсягу товарообороту та валового доходу торгівлі як джерела покриття витрат обігу та створення прибутку підприємства. Облік надходження товарів безпосередньо пов’язаний з правильним визначенням, обліком та сплатою до бюджету податку на додану вартість.

Важливою умовою нормального розвитку роздрібного товарообо-роту є своєчасне надходження товарів у необхідній кількості і асорти-менті.

Аналіз виконання плану надходження товарів проводять за кожен місяць, квартал і рік. Оцінку ритмічності їх надходження дають по місяцях і кварталах, а в ході оперативного аналізу товарообороту — за тиждень чи інший період, за який складають звітність матеріально відповідальні особи.

Невиконання договору на постачання на пп тц «таврія +», таких випадків не було зареєстровано тому,що. пп тц «таврія +» заключає договора грамотно,і з перевіреними постачальниками

Сторони мають вживати всіх необхідних заходів щодо виконання договорів поставки. Порушення умов договору призводить до невигідних майнових наслідків для його учасників. Часто це завдає шкоди і загальнодержавним інтересам. У системі стимулюючих засобів, разом із засобами заохочення, важлива роль належить майновій відповідальності, а також засобам оперативного впливу на правопорушника.

Відповідальність за невиконання або неналежне виконання договору поставки настає у формі відшкодування збитків і неустойки (штрафу або пені). Невиконання постачальником свого обов'язку передати покупцеві певну кількість продукції в обумовленому асортименті та у встановлений строк може виявитися у таких правопорушеннях, як прострочення поставки або непоставка та недопоставка. Прострочення поставки або недопоставка — це однотипні правопорушення, бо в разі недопоставки прострочено поставку якоїсь частини (партії) продукції в обумовлений строк. Тому правові наслідки цих правопорушень однакові.

Для складання претензiй необхiдно :

  1. -дата пред'явлення і номер претензії;

  2. -обставини, на підставі яких пред'явлено претензію;

  3. -докази, що підтверджують ці обставини;

  4. -вимоги заявника з посиланням на нормативні акти;

-повне найменування і поштові реквізити заявника претензії та особи (осіб), якій претензія пред'являється;

  1. -сума претензії та її розрахунок, якщо претензія підлягає грошовій оцінці;

  2. -платіжні реквізити заявника претензії;

  3. -перелік документів, які додаються до претензії.

Учасники господарських відносин, які порушили майнові права або законні інтереси інших суб'єктів, зобов'язані поновити їх, не чекаючи пред'явлення їм претензії чи звернення до суду. Однак на практиці не завжди все проходить гладко. Тому підприємці в разі необхідності відшкодування збитків або застосування інших санкцій до контрагенту з метою безпосереднього врегулювання спору складають і надсилають письмові претензії, які виступають ефективним засобом досудового врегулювання конфліктів.

Про результати розгляду претензії заявник повинен бути повідомлений письмово. Відповідь на претензію підписується уповноваженою особою або представником одержувача претензії та надсилається заявникові рекомендованим або цінним листом або вручається йому під розписку.