Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NOVAYA методичка ДЕК.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
432.13 Кб
Скачать

1. Організація державної атестації студентів

Метою державної атестації з освітньо-професійної програми підготовки студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» за спеціальністю 6.050100 «Облік і аудит» напряму 0501 «Економіка і підприємництво» є визначення рівня засвоєння студентами матеріалів основних нормативних дисциплін циклу професійної підготовки, а також вміння самостійно аналізувати соціально-економічні процеси, активно використовувати набуті знання у своїй професійній та суспільній діяльності. Державна атестація є продовженням навчально-виховного процесу, складовою частиною завершального етапу підготовки бакалаврів денної та заочної форми навчання за відповідною спеціальністю.

Організаційна підготовка до державних екзаменів з нормативних дисциплін циклу професійної підготовки студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» за спеціальністю 6.050100 «Облік і аудит» проводиться згідно з наказом ректора Академії.

Перелік нормативних дисциплін циклу професійної підготовки студентів, які виносяться на державний екзамен зі спеціальності, визначається освітньо-професійною програмою і затвердженими навчальними планами. Випускаюча кафедра бухгалтерського обліку і аудиту разом з навчальним відділом, деканатом обліково-фінансового факультету організує підготовку до державного екзамену за розробленим планом.

Підготовка і складання державного екзамену здійснюється згідно з розкладом, затвердженим проректором з навчальної роботи Академії.

2. Організація проведення державного екзамену

Робота державної екзаменаційної комісії проводиться у терміни, передбачені навчальним планом підготовки бакалаврів за спеціальністю 6.050100 «Облік і аудит».

Не пізніше одного дня до початку державного екзамену у державну екзаменаційну комісію подаються матеріали, які забезпечують її компетентну роботу, зокрема:

  • наказ ректора Академії про затвердження персонального складу державної екзаменаційної комісії з фахових дисциплін, що виносяться на державний екзамен;

  • розклад роботи державної екзаменаційної комісії;

  • списки студентів за академічними групами, допущених до складання державних екзаменів;

  • зведена відомість, завірена деканом обліково-фінансового факультету, про виконання студентом усіх вимог навчального плану і одержаних ним оцінок з теоретичних дисциплін, курсових робіт, практик;

  • комплект екзаменаційних білетів, затверджених завідуючим випускаючої кафедри бухгалтерського обліку і аудиту та головою Державної екзаменаційної комісії.

До складання державних екзаменів допускаються студенти, які виконали всі вимоги навчального плану. Списки екзаменаційних груп студентів, допущених до складання державних екзаменів, складаються деканатом обліково-фінансового факультету відповідно до затвердженого розкладу і подаються в державну екзаменаційну комісію.

Державна екзаменаційна комісія приймає за день тільки одну екзаменаційну студентську групу. Для складання державних екзаменів навчальним відділом Академії спеціально виділяються і закріплюються за державною екзаменаційною комісією навчальні аудиторії.

Державні екзамени проводиться за розкладом у формі усних відповідей на питання екзаменаційного білета.

Складання державних екзаменів проводиться на відкритому засіданні державної екзаменаційної комісії за участю не менше половини її складу при обов’язковій присутності голови комісії.

Засідання Державної екзаменаційної комісії оформлюється протоколом. Для оформлення протоколів державної комісії призначається секретар.

До початку державного екзамену екзаменаційна група студентів, які складають його за розкладом у цей день, запрошується в аудиторію, де відбувається засідання Державної екзаменаційної комісії.

Голова комісії знайомить студентів зі складом Державної екзаменаційної комісії і коротко пояснює порядок її роботи. Після цього студенти отримують екзаменаційні білети.

Після завершення організаційного етапу оголошується час початку екзамену. Вихід студентів з аудиторії під час проведення державного екзамену забороняється. Тривалість підготовки кожного студента до відповіді становить 40 хвилин.

Виконання студентами завдань державного екзамену повинно носити виключно самостійний характер. За використання заборонених джерел чи підказок студент знімається з екзамену з виставленням оцінки “0” балів.

Готуючи відповідь на питання екзаменаційного білету, студент повинен визначити логіку відповіді на питання, скласти розгорнутий план відповіді у формі окремих тез, враховуючи при цьому зміст відповідних першоджерел та практичних матеріалів.

При відповіді на практичні завдання студент надає розгорнуте вирішення практичних завдань зі змістовним розрахунком і висновком.

У разі сумніву щодо розуміння сформульованих у білеті питань або умов практичного завдання студент має право звернутися за поясненням до членів Державної екзаменаційної комісії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]