Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NOVAYA методичка ДЕК.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
432.13 Кб
Скачать

Тема 10. Облік поточних зобов’язань

Визнання, оцінка, класифікація зобов’язань. Оцінка і склад поточних зобов’язань. Облік поточних зобов’язань: короткострокові кредити банків; поточна заборгованість за довгостроковими зобов'язаннями; короткострокові векселі видані; кредиторська заборгованість за товари, роботи, послуги; поточна заборгованість за розрахунками з одержаних авансів, інші поточні зобов'язання. Облік забезпечень майбутніх витрат і платежів. Непередбачені зобов'язання. Облік цільового фінансування.

Тема 11. Облік довгострокових зобов’язань

Особливості оцінки та обліку довгострокових зобов’язань: довгострокові кредити банків; зобов'язань за довгостроковими векселями виданими; інші довгострокові зобов'язання.

Класифікація фінансових зобов’язань. Порядок їх визнання і первинної оцінки. Методологічні основи припинення визнання фінансових зобов’язань. Облік фінансових зобов’язань.

Облік фінансової оренди у орендаря.

Тема 12. Облік оплати праці та відрахувань на соціальні заходи

Виплати працівникам. Загальні принципи організації оплати праці на підприємстві. Види та системи оплати праці. Склад ФОП. Порядок оплати праці за відпрацьований час. Відпустки: порядок їх нарахування і обліку. Облік допомоги з тимчасової непрацездатності. Оподаткування зарплати та інших доходів фізичних осіб. Первісний та аналітичний облік операцій нарахування і виплати заробітної плати. Утримання із заробітної плати та нарахування на ФОП. Утримання та нарахування на інші доходи фізичних осіб. Синтетичний облік виплат працівникам і розрахунків із страхування.

Тема 13. Облік розрахунків з бюджетом

Облік розрахунків з бюджетом. Визначення та зміст понять: відстрочений податковий актив, відстрочене податкове зобов'язання, податкова база активу і зобов'язання. Порядок розрахунку і відображення у фінансовому обліку відстрочених податкових активів. Порядок визнання і відображення у фінансовому обліку відстрочених податкових зобов’язань.

Тема 14. Облік доходів і витрат

Визначення, визнання та види доходів. Облік доходів від реалізації готової продукції, товарів, робіт та послуг. Облік інших операційних доходів. Облік фінансових доходів. Облік доходів від іншої звичайної діяльності. Облік надзвичайних доходів.

Витрати діяльності. Визначення витрат відповідно до П(С)БО 16 «Витрати». Класифікація витрат залежно від видів діяльності.

Формування та облік собівартості реалізованої продукції.

Облік адміністративних витрат. Облік витрат на збут. Облік інших операційних витрат.

Облік фінансових витрат.

Облік звичайних витрат, яки не пов'язані з операційною діяльністю, та надзвичайних витрат.

Визнання та оцінка зменшення корисності активу. Відновлення корисності активу. Зменшення та відновлення корисності групи активів, яка генерує грошові потоки.

Тема 15. Облік доходів майбутніх періодів

Поняття про доходи майбутніх періодів. Розподіл доходів майбутніх періодів. Синтетичній облік доходів майбутніх періодів.

Тема 16. Облік фінансових результатів

Фінансовий результат звітного періоду: порядок формування та облік. Облік нерозподіленого прибутку (непокритого збитку).

Тема 17. Облік власного капіталу

Характеристика статей власного капіталу. Особливості формування статутного капіталу підприємств різних організаційно-правових форм. Внески до статутного капіталу: визнання та оцінка. Облік власного капіталу: статутного, додаткового, вилученого, неоплаченого. Облік операцій з виходу засновника зі складу власників госптовариств. Облік розрахунків з учасниками.

Тема 18. Фінансова звітність підприємства

Звітність підприємства її класифікація. Склад і призначення фінансової звітності. Поняття про консолідовану звітність.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]