Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kino_foto.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
217.6 Кб
Скачать

17. Монтаж

Монтаж (фр. montage) відео-або аудіоматеріалу (в кінематографі, на телебаченні, на радіо, на звукозаписних студіях) - процес переробки або реструктурування початкового матеріалу, в результаті чого виходить іншої цільової матеріал. Вважається, що монтажно-тонувальний період в кіновиробництві не менш важливий, ніж знімальний: монтаж здатний додати фільму потрібний ритм і атмосферу. Розрізняють внутрікадровий і міжкадровий монтаж.

Внутрікадровий-це побудова єдиного виражального простору і часу кадру, і Міжкадровий-це поєднання окремих кадрів на основі іх змістової взаємодії що веде до створення єдиної монтажної системи фільму.

Лінійній и Нелінійній.Лінейний монтаж відбувається частіше в реальному часі. Про лінійному монтажі також говорять у випадку процесу урізання сцен у відеоматеріалі без порушення їх послідовності

При нелінійному монтажі відео або кіноплівка (яка може бути відсканована і переведена в цифровий варіант) поділяється на фрагменти, після чого фрагменти записуються в потрібній послідовності, в потрібному форматі на обраний відеоносій. При цьому фрагменти можуть бути урізані, тобто не весь вихідний матеріал потрапляє в цільову послідовність; часом скорочення бувають дуже масштабними.

18. Розкадровка. Кадрування.

Кадрування увазі в собі правильно обрану точку зйомки об'єкта, ракурс зйомки та її спрямування.Тут враховується фокусна відстань і кут зору об'єктива. При проведенні кіно і відеозйомок потрібно ретельніше підходити до вибору точки зйомки і ракурсу, так як, потім може не виявитися можливості виправити помилку.

Основні правила кадрування включають в себе:

1. Вибір головного об'єкта або об'єктів у кадрі.

2. Правило контрасту об'єкта.

3. Вибір композиційного центру фотографії, який не обов'язково повинен збігатися з географічним.

4. Правило рівноваги кадру не допускає «порожнечі» не пов'язаної з головним об'єктом.

5. Дотримання перспективи для управління ілюзією глибини кадру.

19. Звуко-шумове оформлення відео сюжетів

Звукошумовое оформлення, шуми і звуки, організовані в певному темпі і ритмі, які використовуються при постановці театральних вистав, кінофільмів, радіо і телевізійних передач. Виконуються за допомогою спеціальної апаратури.

Імітація в фільмі шумів и звуків НАВКОЛИШНЬОГО світу або Використання шумових ефектів, не віклікають конкретних жіттєвіх асоціацій. Ш. е. застосовується з Метою Посилення мистецтв. вплива фільму, спріяє Створення ілюзії реальності, Що відбувається в кадрі, підвіщує емоційну напругу кульмінацій.

20. Ідейно тематичний аналіз сценарію

Ідейно тематичний аналіз сценаріїв - метод прогнозування рівня ризику, який полягає в поділі всієї сукупності можливих подій на декілька груп та у визначенні логічної послідовності наслідків для кожної групи подій. Застосовується у разі, якщо ймовірність виникнення різних подій майже однакова і банку потрібно заздалегідь обрати стратегію своїх дій в рамках кожного сценарію (Див. План на випадок кризових обставин).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]