Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Виконання сучасної жіночої стрижки на основі кл...docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
525.13 Кб
Скачать
  1. Фото зачіски

  1. Опис зовнішнього вигляду

Моделювання чоловічих зачісок підкоряється тим же правилам, що і моделювання жіночих зачісок.

Чоловіча мода на зачіски досить стабільна, і з роками їх форма міняється дуже мало, а більшість чоловік консервативні у виборі зачіски і іноді роками, а іноді і десятиліттями віддають перевагу якійсь одній моделі.

Проте, незважаючи на невелику кількість моделей зачісок, чоловіки не здаються такими вже одноманітними, тому що кожна зачіска сприймається не сама по собі, а тільки в сукупності з обличчям, фігурою людини, його одягом, манерою поведінки. Тому одна і та ж модель зачіски одному чоловікові надає спортивний вид, іншому - вид акуратної ділової людини і т. д. Кожна мода несе нові віяння, іноді дуже радикальні, і молодь завжди із задоволенням їх подхоплює, а ось люди старшого покоління, помірніші і консервативніші, насилу приймають нові ідеї (це властиво і жінкам, але у меншій мірі). Тому завжди слід враховувати смак і побажання клієнта, але, використовуючи свій професіоналізм, потрібно постаратися тактовно привнести до моделі, що полюбилась, елементи моди сьогоднішнього дня. Але не варто забувати головне: чоловік завжди цікавий як особа, а не як носій красивого одягу або стрижки.

Формування моди на чоловічі зачіски перебуває під впливом чоловічої моди взагалі. Від неї залежить довжина і форма зачіски, характер причісування (рухомий, нерухомий), напрям причісування, поява якихось нових деталей. Усе це веде, у свою чергу, до появи нових технологічних прийомів і методів при роботі з волоссям.

Незалежно від моди при моделюванні чоловічої зачіски необхідно враховувати певні чинники.

Зачіска має бути передусім практичною. Оскільки чоловіки, на відміну від жінок, рідко укладають волосся, то красу зачіски необхідно передбачити самою стрижкою (без розрахунку на укладання). У правильно виконаній стрижці волосся можна причесати в будь-якому напрямі, і їй не страшний вітер, оскільки при цьому не порушується пластика її поверхні (вона залишається рівною і не уривається). Залежить це від ідеально виконаної окантовки.

Оскільки в чоловічій зачісці рідко використовуються декоративні елементи, то дуже важлива роль відводиться самій формі стрижки і напряму причісування. Наприклад, довге волосся з проділом посередині створює образ молодої людини, що не надає великої уваги своєї зовнішності. Але якщо цій же молодій людині зробити коротку стрижку з проділом посередині, то він справлятиме вже зовсім інше враження - хлопчика-акуратиста. У першому випадку поява проділу була викликана лише необхідністю (щоб волосся не закривали очі), а в другому випадку проділ вже являється елементом декору, оскільки створений і розташований на цьому місці спеціально.

У кожній зачісці необхідно правильно визначити урівноважуючий вплив окремих її частин. Наприклад, при довгому волоссі неприпустимо створення об'єму на тім'яній зоні, але якщо потрібний об'єм зачіски потрібно лобом, значить, слід зменшити довжину волосся на потилиці.

Зачіска повинна приховувати можливі недоліки особи і форми голови, тому, приступаючи до моделювання, потрібно зачесати усе волосся від особи назад і подивитися овал особи, форму голови (вона може бути круглою, овальною, довгою, квадратною) і залисини, зростання волосся, напрям чуприни, наявність нерівностей і шрамів на поверхні голови, звернути увагу на величину і форму вух.

При круглій і квадратній формі лиця волосся з боків має бути підстрижене коротко, а при подовженій формі особи волосся бічних зон залишають довшими, створюючи цим об'єм.

Якщо на темені волосся дуже тонке і рідке, то починати стрижку необхідно саме з тім'яної зони. Якщо ж волосся густе і жорстке, то основна увага приділяється роботі по корекції лиця зачіскою.

Великі залисини в кутах лоба потрібно уміти правильно замаскувати. Дуже багато хто здійснює помилку, закриваючи лоб довгим чубком. Це невірно, тому що довге волосся дуже рухливе і не приховує недолік, а навпаки, притягує до нього увагу.

Лінія окантовки має бути виконана бездоганно, і найчастіше при цьому використовується природна контурна лінія. Вистригають лише окремі волоски, які виділяються на світлому фоні шкіри.

Голова клієнта під час стрижки повинна знаходитися в природному положенні. Занадто нагинаючи голову вперед, можна отримати дуже високу лінію потилиці.

Укладання повинне враховувати форму голови і лиця, але найголовніше, вона має бути природною, тільки тоді вона справить вигідне враження