Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Виконання сучасної жіночої стрижки на основі кл...docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
525.13 Кб
Скачать
  1. Фото зачіски

  1. Опис зовнішнього вигляду

Стрижка, яку я пропоную за популярністю не поступається стрижкам боб і каре. І при цьому залишається актуальною, незалежно від зміни напряму моди. Причину такої популярності варто шукати в його природності. Насправді, на відміну від каре, де лінія зрізу волосся чітко обкреслена, така стрижка виглядає набагато природніше. Відсутність різких прямих ліній надає каскадним стрижкам жіночність і м'якість.

Іншою важливою причиною неослабної популярності цієї стрижки є її універсальність: вона може бути виконана для будь-яких форм лиця і будь-яких типів волосся - цінна якість! В цьому відношенні каскад обійшов навіть таку універсальну стрижку, як карі, яка не рекомендується для сильно в'юнкого волосся.

Така стрижка може бути дуже схожий на стрижку каре. Відмінність полягатиме лише в зоні зрізу волосся : там, де у каре чітка лінія зрізу, при виконанні така стрижка виконується "драбинкою", що робить лінію зрізу розмитою, природнішою, при цьому волосся утворює гладкий і округлий контур зачіски, без випадних пасм.

У іншому варіанті "драбинка" починається з самого верху голови, тобто кінці окремих пасм не зібрані в зону загального зрізу, як у каре, а розподілені по усій зачісці. Завдяки цьому, зачіска отримує відтінок романтичності, особливо якщо кінці пасм злегка завити назовні.

Втім, часто вимагається і протилежний напрям завивки кінчиків пасм, кінці завиваються всередину, і це надає зачісці закінченість і елегантність.

В більшості випадків така стрижка припускає наявність чубка. І в більшості випадків цей чубок - пряма. Характерний зразок такої стрижки ми бачимо на фото 4. Але це зовсім не означає, що чубок такої стрижки не може бути косою, адже така стрижка - універсальна!

Втім, сказане також не означає, що чубок протипоказаний при виконанні такої стрижки!

У кожному конкретному випадку технологи-експерти салонів краси "Бьянка Люкс" беруть до уваги форму обличчя клієнта. Класичний фасон - демократичний, він багато що зпрощує, але існують основні принципи, порушувати які не можна. Така стрижка з густим прямим чубком, що доходить до брів, навряд чи додасть краси круглому лицю або тим, у кого нижня частина лиця має "квадратну" форму. Зате такий фасон неначе створений для тих, чиє лице має витягнуту форму. Ну, а для круглого лиця чубок треба виконувати так, щоб вона була косою, відкривала частину лоба і, спадаючи на сторону, візуально "подовжувала" лице.

Класичні стрижки ідеально підходять для використання на довгому, в'юнкому волоссі. Пострижені каскадом локони мають абсолютно шикарний об'єм, створюють настрій розкоші, надають елегантність. Але на такому волоссі така стрижка вимагає більшої турботи і відходу, чим боб і каре. А для тих стрижок, які використовують штучну хімічну завивку, вимагається і більший час на укладання.

Укладання такої стрижки має на увазі три найбільш поширених варіанти. При першому кінчики волосся підкручування усередину - це підходить особам з важкою нижньою щелепою. Кінчики також можна накрутити в зовнішню сторону, створюючи ефект легкої зачіски і завзятого іміджу - хороший вибір при вузькому овальному обличчі, тому що зачіска в даному випадку візуально його розширює. І третій варіант: "сходинки" біля лиця підкручування усередину, а довші пасма ззаду - навпаки.

Волосся середньої довжини для стрижки такої стрижки є найбільш благодатною основою. Тут така стрижка рекомендується тим дівчатам, які не блищать густиною волосся, але і не бажають обмежуватися лише короткою стрижкою. Така стрижка зі своїми кінчиками, різними по довжині допомагає створити додатковий об'єм як при сушці феномом, так і при використанні інших інструментів, - плойки, бігуді. Гостромодний варіант на напівдовгому волоссі - абсолютно пряме, витягнуте праскою волосся. Таке укладання підходить для обличь без необхідності корекції їх форми. Для втілення такого незвичайного, фактично нерухомого "фасону" застосовується техніка зістригання волосся під прямим кутом. Тоді кінчики будуть не м'якими, спадаючими, а чіткими, що припаде до душі любителькам креативних стрижок.

І, нарешті, довге волосся за допомогою "класичного фасону" знаходить здатність міняти образ своєї хазяйки, яка не зможе обходитися лише "кінським хвостом" або вертикальними хвилями на розбещеному волоссі. Довгий "класичний фасон" можна оформляти романтичними великими локонами по усій довжині, підкручування їх на кінчиках. Волосся, накручене на великі бігуді, створить справжній фейєрверк об'єму, завдяки чому зачіска буде як не можна ближча до образу справжнього каскаду, з м'якими спадаючими на плечі хвилями.