Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Даниленко.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
735.74 Кб
Скачать

51

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ

НАЦІОНАЛЬНИЙ ТРАНСПОРТНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра транспортного права і логістики курсова робота на тему:

«Аналіз екологічно орієнтованого логістичного управління

промисловим підприємством»

Дисципліна: “Функціональна логістика”

Спеціальність: “Логістика”

Студент: групи ЛГ-IV-1

Керівник: Карпенко О.А.

КИЇВ 2012

РЕФЕРАТ

Курсова робота на тему «Аналіз екологічно орієнтованого логістичного управління промисловим підприємством», складається зі вступу, трьох розділів, висновків і списку використаних джерел із 54 найменувань. Загальний обсяг роботи становить 56 сторінок. Курсова робота містить 24 таблиці, 7 рисунків, 3 формули, список використаних джерел на 6 сторінках.

ЗМІСТ

ВСТУП……………………………………………………………………………………..5

Розділ 1. Теоретичні аспекти еколого орієнтованого логістичного управління промисловим підприємством…………………………………………………………….7

1.1. Еколого-економічні проблеми розвитку промисловго комплексу та напрямки їх вирішення………………………….………………………………....7

1.2. Екологічні аспекти у контексті логістики………………………..................11

1.3. Висновки до розділу 1………………………………………………….....…14

Розділ 2. Аналіз діяльності компанії NESTLE PURINA PETCARЕ…………..……...16

2.1. Маркетинговий аналіз компанії NESTLE PURINA PETCARЕ ………….16

2.2. Техніко-економічне обґрунтування компанії NESTLE PURINA

PETCARЕ………………………………………………………………………... .31

2.3. Аналіз ефективності функціонування логістичної системи

підприємства……………………………………………………………………...39

2.4. Висновки до розділу 2………………………………………………….........42

Розділ 3. Розрахунок ефективності вдосконаленої логістичної системи

підприємства……………………………………………………………………………44

3.1. Висвітлення виявлених проблем………………………………………..…44

3.2. Характеристика основних методів забезпечення ефективності функціонування логістичної системи підприємства………………………….45

3.3. Розрахунок впровадженого методу…………………………………..........47

3.4. Висновки за розділом 3……………………………………………………..48

ЗАГАЛЬНІ ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ…………………………………………..50

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ……………………………………………….52

ВСТУП

Актуальність теми. Проблеми раціонального ресурсовикористання та забезпечення екологічної безпеки промислового виробництва набувають особливої актуальності в ринкових умовах господарювання. Їх вирішення залежить від впровадження адекватних ринковим трансформаціям організаційно-управлінських технологій, що забезпечують виконання екологічних вимог у процесі соціально-економічного розвитку промислових підприємств. Важливого значення набуває розроблення теоретичних та науково-методичних засад екологічно орієнтованого логістичного управління промисловим виробництвом.

Значний внесок у вирішення еколого-економічних проблем раціонального природокористування та охорони навколишнього природного середовища, формування науково-методичних та організаційно-економічних засад екологізації виробничої діяльності, у тому числі на основі методології логістики, зробили провідні зарубіжні та вітчизняні вчені: О.Ф. Балацький, Т.П. Галушкіна, В.А. Голян, А.Ю. Жулавський, С.М. Ілляшенко,В.М. Кислий, Н.Й. Коніщева, Є.В. Крикавський, Р.Р. Ларіна, Л.Г. Мельник, Н.В. Пахомова, Х. Пен, Р. Поіст, О.В. Прокопенко, А.А. Садеков,Т.М. Скоробогатова, І.Г. Смирнов, І.М. Сотник, П.В. Тархов, О.М. Теліженко, Л.В. Фролова, С.К. Харічков, М.А. Хвесик, Є.В. Хлобистов, Дж. Янг та ін. Разом з тим проблема логістизації еколого-економічних відносин на промисловому підприємстві є мало дослідженою. Саме це підтверджує актуальність обраної теми й обумовило мету та завдання, структуру та зміст курсової роботи.

Мета і завдання курсової роботи. Метою курсової роботи є поглиблення теоретичних та розроблення науково-методичних основ екологічно орієнтованого логістичного управління промисловим виробництвом. Відповідно до зазначеної мети в курсовій роботі поставлені такі завдання:

  1. розкрити сутнісно-змістовну основу логістичного управління з урахуванням екологічних факторів;

  2. сформулювати принципи екологічно орієнтованого логістичного управління промисловим виробництвом;

  3. обґрунтувати поняття «екологічно орієнтоване логістичне управління»;

  4. дослідити прикладні аспекти реалізації принципів екологічно орієнтованого логістичного управління на промисловому підприємстві.

Об’єктом дослідження є система логістичного управління промисловим підприємством.

Предметом дослідження є принципи, методи та інструменти логістичного управління, які забезпечують урахування екологічних обмежень у процесі соціально-економічного розвитку промислового підприємства.

Методи дослідження. Методологічною основою дослідження є загальнотеоретичні методи наукового пізнання, зокрема, системний аналіз, фундаментальні положення загальної економічної теорії та управління підприємством, економіки природокористування та охорони навколишнього природного середовища, сучасна концепція логістики.

Інформаційну базу дослідження склали законодавчі та нормативно-правові акти Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, офіційні дані Державного комітету статистики України, первинна документація промислових підприємств, наукові праці вітчизняних і зарубіжних учених, офіційні ресурси Інтернету.

Практичне значення результатів дослідження полягає у тому, що висновки і рекомендації, наведені в роботі, доведені до рівня методичних розробок і пропозицій щодо формування та розвитку системи екологічно орієнтованого логістичного управління промисловим виробництвом. Вони можуть бути використані для обґрунтування напрямів природоохоронної діяльності на промислових підприємствах, а також параметрів потокових процесів у виробництві (сировини, технологічних та технічних рішень) з

Розділ 1. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ЕКОЛОГІЧНОЇ ЛОГІСТИКИ