Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
3003.rtf
Скачиваний:
4
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
1.06 Mб
Скачать

4 Структура і зміст курсової роботи

Курсова робота незалежно від призначення теми повинна мати такі структурні розділи:

Титульний аркуш

Зміст

Вступ

  1. Теоретичні основи досліджуваної проблеми (теми курсової роботи).

  2. Аналіз та узагальнення результатів досліджень (за темою курсової роботи).

  3. Розроблення та економічне обґрунтування основних напрямків удосконалення розв’язання досліджуваних задач.

Висновки

Список використаних джерел

Додатки

Зміст окремих розділів курсової роботи повинен містити розроблення комплексу питань, зумовлених її темою. Студентам надається можливість самостійно формулювати і визначати назви параграфів усіх розділів. Розроблений план роботи, який складається з розділів і параграфів, повинен бути узгоджений із керівником.

У вступі необхідно розкрити основні напрямки курсової роботи, обґрунтувати актуальність теми дослідження, сформулювати мету, завдання і методи вирішення. Необхідно визначити предмет та об’єкт виконуваної роботи. Обсяг вступу не повинен перевищувати десяти відсотків від загального обсягу курсової роботи.

У першому розділі на основі вивчення літературних джерел необхідно викласти основні теоретичні положення і суть питань, зумовлених темою курсової роботи. Наприклад, у темі 24 доцільно розкрити шляхи і методи удосконалення організації праці як необхідні умови підвищення ефективності виробництва, у темі 33 – сутність наукової організації праці на промислових підприємствах, у темі 99 – значення раціонального використання трудових ресурсів у сучасних умовах і т.п.

У другому розділі необхідно подати результати вивчення, аналізу й узагальнення досліджень з питань теми. Такими питаннями залежно від теми курсової роботи можуть бути: аналіз сучасного стану організації праці, впровадження наукової організації праці на підприємствах, стан нормування праці на підприємствах і т.д. Цей розділ слід виконувати, використовуючи дані літературних джерел, галузевих журналів, збірників, іншої інформації, що міститься в журнальних статтях економічного профілю. Необхідно обов'язково використовувати конкретні приклади, отримані на підприємствах, що є базами практики.

Аналізуючи конкретні цифрові матеріали підприємств, студент повинен користуватися відповідними методами розрахунків, що дозволяють кількісно оцінити вплив аналізованих факторів на досліджуване економічне явище.

Третій розділ курсової роботи являє собою виклад економічно доцільних шляхів розв’язання досліджуваних завдань у сучасних умовах розвитку виробництва. Запропоновані конкретні рекомендації з досліджуваних питань стосовно реальних умов підприємств повинні обґрунтовуватися відповідними розрахунками та визначенням еконо­мічної ефективності їх впровадження.

Усі розділи курсової роботи повинні бути логічно взаємозв’я­за­ни­ми, кожний попередній розділ повинен складати базу для наступного. Кожний із 3 зазначених розділів роботи має містити не менше ніж два підрозділи (параграфи).

У висновках необхідно сформулювати основні результати з досліджу­ва­них питань та навести показники, що характеризують ефективність впровадження рекомендацій курсової роботи. Текстовий матеріал повинен обов’язково доповнюватися конкретними цифровими даними. Обсяг висновків повинен становити 5-10 % від загального обсягу роботи.

Наприкінці курсової роботи необхідно навести список використаних джерел.

Додатки не є обов’язковим розділом роботи. У них можуть бути розміщені запозичені таблиці вихідного матеріалу, інструкції, результати досліджень, які мають допоміжний характер, тощо. Приклад оформлення змісту курсової роботи наведений у додатку А.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]